Η BlackRock τροποποιεί το Spot Bitcoin ETF για να απλοποιήσει την προσβασιμότητα για τις τράπεζες

Η BlackRock προβαίνει σε σημαντικές προσαρμογές στην αίτηση του spot Bitcoin ETF για να διευκολύνει τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τραπεζών της Wall Street. Η αναθεωρημένη προσέγγιση επιτρέπει τη δημιουργία νέων μεριδίων αμοιβαίου κεφαλαίου με μετρητά, αντί να περιορίζεται στη χρήση κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με αυτό το νέο μοντέλο “in-kind redemption prepay”, μεγάλες τράπεζες όπως η JPMorgan και η Goldman Sachs μπορούν να γίνουν εξουσιοδοτημένοι συμμετέχοντες (AP) για το ETF. Αυτή η προσαρμογή τους επιτρέπει να παρακάμπτουν τους περιορισμούς που εμποδίζουν την άμεση κατοχή Bitcoin ή κρυπτονομισμάτων στους ισολογισμούς τους.

Αυτή η πρωτοποριακή αλλαγή παρουσιάστηκε από έξι μέλη της BlackRock και τρία από τη NASDAQ κατά τη διάρκεια συνάντησης με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) στις 28 Νοεμβρίου.

Εάν εγκριθεί, η εν λόγω τροποποίηση θα μπορούσε να έχει βαθύτατο αντίκτυπο στις τράπεζες της Wall Street με τεράστιους ισολογισμούς, καθώς πολλές από αυτές υπόκεινται σε αυστηρούς κανονισμούς που τους απαγορεύουν την άμεση κατοχή Bitcoin.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μοντέλο, τα ΑP θα μεταφέρουν μετρητά σε έναν broker-dealer, ο οποίος στη συνέχεια θα μετατρέψει τα μετρητά σε Bitcoin. Το Bitcoin θα ανατίθετο στη συνέχεια στον πάροχο θεματοφυλακής του ETF, την Coinbase Custody, στην περίπτωση της BlackRock.

Επιπλέον, αυτή η νέα δομή έχει σχεδιαστεί για να μετατοπίσει τον κίνδυνο από τα ΑP και να τον τοποθετήσει περισσότερο στα χέρια των διαχειριστών της αγοράς. Η BlackRock υποστηρίζει ότι αυτό το αναθεωρημένο μοντέλο προσφέρει ανώτερη προστασία από τη χειραγώγηση της αγοράς, μια βασική ανησυχία που οδήγησε την SEC να απορρίψει επανειλημμένα προηγούμενες αιτήσεις spot Bitcoin ETF.

Επιπλέον, η BlackRock υποστηρίζει ότι αυτή η αναθεωρημένη δομή ETF θα ενισχύσει τις εγγυήσεις των επενδυτών, θα μειώσει το κόστος συναλλαγών και θα προωθήσει την απλότητα και την ομοιομορφία σε όλο το ευρύτερο οικοσύστημα Bitcoin ETF.

Σε μια αξιοσημείωτη εξέλιξη, η BlackRock είχε την τρίτη της συνάντηση με την SEC στις 11 Δεκεμβρίου, υπό την ηγεσία του Gary Gensler. Αυτή ακολούθησε τη δεύτερη συνάντησή της με την SEC στις 28 Νοεμβρίου, η οποία ήταν συνέχεια της αρχικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου, όταν παρουσιάστηκε το αρχικό μοντέλο in-kind redemption.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αντιμετωπίζει προθεσμία για τη λήψη απόφασης σχετικά με την αίτηση της BlackRock έως τις 15 Ιανουαρίου, ενώ η τελική προθεσμία έχει οριστεί για τις 15 Μαρτίου. Οι αναλυτές ETF προβλέπουν ότι η SEC θα εκδώσει αποφάσεις για αρκετές εκκρεμείς αιτήσεις spot Bitcoin ETF μεταξύ 5 και 10 Ιανουαρίου. Διάφορες χρηματοπιστωτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Grayscale, Bitwise, VanEck, WisdomTree, Invesco Galaxy, Fidelity και Hashdex, είναι μεταξύ εκείνων που αναμένουν τις αποφάσεις της SEC κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: