Το Ελ Σαλβαδόρ εξασφαλίζει ρυθμιστική έγκριση για πρωτοποριακά ομόλογα Bitcoin

Τα φιλόδοξα σχέδια του Ελ Σαλβαδόρ για τα ομόλογα Bitcoin έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, καθώς φαίνεται να έχει χορηγηθεί ρυθμιστική έγκριση για την αναμενόμενη έκδοσή τους στις αρχές του 2024. Το Bitcoin-centric γραφείο της χώρας έκανε αυτή την ανακοίνωση, ρίχνοντας φως στην πρόοδο των λεγόμενων “Volcano Bonds”, τα οποία είναι έτοιμα να αποτελέσουν ένα πρωτοποριακό χρηματοπιστωτικό μέσο στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Η Bitfinex Securities, το ρυθμιζόμενο τμήμα του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Bitfinex, θα αποτελέσει την πλατφόρμα για την προσφορά αυτών των καινοτόμων ομολόγων. Η είδηση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το Εθνικό Γραφείο Bitcoin του Ελ Σαλβαδόρ, το οποίο ανακοίνωσε: “Το ομόλογο Volcano μόλις έλαβε ρυθμιστική έγκριση από την Digital Assets Commission (CNAD). Αναμένουμε ότι το ομόλογο θα εκδοθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024”.

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Nayib Bukele, εξέφρασε επίσης την επιβεβαίωση της έγκρισης μέσω του λογαριασμού του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ανέβασε μια αινιγματική ερώτηση, “Wen volcano bond?” νωρίς την Τρίτη και αναδιαμοίρασε πολλαπλές αναρτήσεις που απηχούσαν το ίδιο συναίσθημα, υποδηλώνοντας ότι τα ομόλογα είναι πράγματι σε καλό δρόμο για την έκδοση το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Αυτά τα “Volcano bonds” εισήχθησαν αρχικά από τον πρόεδρο Nayib Bukele το 2021, μετά την ψήφιση νόμου που αναγνώριζε το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα στη χώρα. Ο πρωταρχικός στόχος πίσω από αυτά τα ομόλογα ήταν να συγκεντρωθεί 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να υποστηριχθεί η ανάπτυξη μιας βιομηχανίας εξόρυξης Bitcoin που θα τροφοδοτείται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας που αξιοποιείται από τα ενεργά ηφαίστεια του Ελ Σαλβαδόρ.

Ενώ η έκδοση των ομολόγων είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2022, αντιμετώπισε αρκετές καθυστερήσεις. Ωστόσο, σημειώθηκε πρόοδος όταν το νομοσχέδιο για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία εισήχθη τελικά στη Νομοθετική Συνέλευση στα τέλη Νοεμβρίου 2022, όπου το κόμμα του προέδρου Μπουκέλε, Nuevas Ideas, διαθέτει σημαντική πλειοψηφία.

Το νομοσχέδιο συγκέντρωσε σημαντική υποστήριξη, με 62 νομοθέτες να ψηφίζουν υπέρ και 16 κατά. Τελικά, πέρασε τον Ιανουάριο του 2021, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι του Ελ Σαλβαδόρ για την ενσωμάτωση του κρυπτονομίσματος στην οικονομία του.

Αυτή η πρόσφατη εξέλιξη ακολουθεί μια άλλη σημαντική πρωτοβουλία από το Ελ Σαλβαδόρ που εστιάζει στο Bitcoin, καθώς η χώρα ξεκίνησε το πρόγραμμα “Freedom VISA” πριν από λίγες εβδομάδες. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, η χώρα προσφέρει άδεια παραμονής σε περιορισμένο αριθμό ατόμων ετησίως που επενδύουν τουλάχιστον 1 εκατομμύριο δολάρια σε Bitcoin ή stablecoin Tether (USDT), αναδεικνύοντας περαιτέρω τη δέσμευση του Ελ Σαλβαδόρ να αγκαλιάσει τον κόσμο των ψηφιακών νομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: