Το Καζακστάν αναλαμβάνει δράση, μπλοκάρει 980 ανταλλακτήρια κρύπτο χωρίς άδεια το 2023

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών για τη ρύθμιση του τοπίου των κρυπτονομισμάτων, η Υπηρεσία Οικονομικής Παρακολούθησης του Καζακστάν (FMA) ανέλαβε αποφασιστική δράση το 2023, μπλοκάροντας σχεδόν χίλια ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων που λειτουργούν χωρίς την κατάλληλη εγγραφή για τους πολίτες της χώρας.

Όπως αποκαλύφθηκε σε δελτίο Τύπου στις 7 Δεκεμβρίου, η FMA απαγόρευσε την πρόσβαση σε 980 παράνομες πλατφόρμες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επιπλέον, η υπηρεσία ξεκίνησε εννέα έρευνες για δραστηριότητες που σχετίζονται με “παράνομα ανταλλακτήρια” και ξέπλυμα χρήματος. Ο πρόεδρος της FMA, Ruslan Ostroumov, αποκάλυψε αυτές τις πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Ευρασιατικής Ομάδας για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος στην Κίνα.

Αυτή η ρυθμιστική καταστολή ευθυγραμμίζεται με τον νόμο περί ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, που τέθηκε σε ισχύ τον Φεβρουάριο του 2023, ο οποίος απαγορεύει τη δημιουργία και τη διαπραγμάτευση ψηφιακών νομισμάτων και τις δραστηριότητες ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων χωρίς την απόκτηση εθνικής άδειας. Το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Κέντρο της Αστάνα (AIFC), που λειτουργεί ως ειδική οικονομική ζώνη στο Καζακστάν, έχει την αρμοδιότητα να χορηγεί προκαταρκτική έγκριση για τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κατάλογος των μη αδειοδοτημένων ανταλλακτηρίων που υπόκεινται σε αποκλεισμούς περιλαμβάνει ορισμένες μεγάλες διεθνείς πλατφόρμες. Ειδικότερα, τον Νοέμβριο, οι πολίτες του Καζακστάν βρέθηκαν σε αδυναμία πρόσβασης στον ιστότοπο της Coinbase μετά από εντολή του Υπουργείου Πολιτισμού και Πληροφοριών. Εκπρόσωποι του υπουργείου διευκρίνισαν ότι το αίτημα προερχόταν από το Υπουργείο Ψηφιακής Ανάπτυξης, κατηγορώντας την Coinbase για παραβίαση του νόμου περί ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Μέχρι τώρα, μια επιλεγμένη ομάδα πλατφορμών, συμπεριλαμβανομένων των Binance, Bybit, CaspianEx, Biteeu, ATAIX, Upbit και Xignal&MT, έχουν εξασφαλίσει έγκριση για τη λειτουργία τους στη χώρα. Το ρυθμιστικό τοπίο του Καζακστάν συνεχίζει να εξελίσσεται, αντανακλώντας τη δέσμευση για την προώθηση ενός συμβατού και ασφαλούς περιβάλλοντος στον ταχέως αναπτυσσόμενο κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: