Η τιμή του Bitcoin προετοιμάζει το 1ο εβδομαδιαίο golden cross

Το Bitcoin είναι σήμερα τοποθετημένο για τα πρώτα στάδια για ένα bull market και αυτή η αισιοδοξία πηγάζει από μια αξιοσημείωτη διαγραμματική εξέλιξη που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην ιστορία του κρυπτονομίσματος.

Ο επιχειρηματίας Alistair Milne, σε πρόσφατη ανακοίνωσή του στο X (πρώην Twitter) στις 7 Δεκεμβρίου, τόνισε τον πρώτο εβδομαδιαίο golden cross του Bitcoin. Αυτό το μοναδικό γεγονός περιλαμβάνει τη δυνητική σύγκλιση δύο σημαντικών εβδομαδιαίων κινητών μέσων όρων (ΜΑ), συγκεκριμένα των ΜΑ 50 εβδομάδων και 200 εβδομάδων. Αυτές trendlines  είναι κομβικές τόσο για τους traders όσο και για τους αναλυτές του Bitcoin, με τον ΜΑ 200 εβδομάδων να χρησιμεύει ως το απόλυτο επίπεδο στήριξης κατά τη διάρκεια των πτωτικών αγορών, διατηρώντας την ιστορική του τάση να μην μειώνεται ποτέ η αξία του.

Νωρίτερα φέτος, η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων έλαβε γνώση όταν η τιμή spot του Bitcoin παρουσίασε μια άνευ προηγουμένου πτώση κάτω από το ΜΑ 200 εβδομάδων. Ωστόσο, η τελευταία ανοδική δυναμική ώθησε την τιμή του BTC να επιστρέψει πάνω από αυτό το κρίσιμο επίπεδο. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει αυξανόμενη προσδοκία ότι η trendline του ΜΑ 50 εβδομάδων θα περάσει σύντομα πάνω από την αντίστοιχη των 200 εβδομάδων, σχηματίζοντας αυτό που συνήθως αναφέρεται ως “golden cross”. Σε μικρότερα χρονικά πλαίσια, αυτή η διασταύρωση αναγνωρίζεται ως κλασικό ανοδικό σήμα.

Ο Alistair Milne θεωρεί αυτόν τον επικείμενο golden cross ως πιθανό καταλύτη για σημαντική ανοδική κίνηση στις τιμές του Bitcoin. Αναλογιζόμενος τo πρόσφατo bear market, σημειώνει: “Αυτό το bear market ήταν το “χειρότερο”, καθώς περάσαμε χρόνο κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 200 εβδομάδων (κόκκινο) για 1η φορά στην ιστορία του Bitcoin”. Πιστεύει ότι ο επερχόμενος golden cross είναι ενδεικτικός ενός πρώιμου bull market .

Σύμφωνα με στοιχεία από το TradingView, υπάρχει πιθανότητα το pair BTC/USD να επιτύχει τον εβδομαδιαίο golden cross πριν από την ολοκλήρωση του 2023.

Παρά την επικρατούσα ανοδική διάθεση, δεν συμμερίζονται όλοι οι σχολιαστές της αγοράς την ίδια αισιοδοξία. Ορισμένοι, όπως o Crypto Chase, εκφράζουν επιφυλακτικότητα, υποδεικνύοντας ότι η δυναμική των αγοραστών μπορεί να εξασθενεί και οι ισχυροί πωλητές θα μπορούσαν ακόμη να ασκήσουν σημαντική καθοδική πίεση στην αγορά. O Crypto Chase αποκάλυψε μια θέση short BTC όταν το Bitcoin διέσχισε τα 43.000 δολάρια και προειδοποίησε για το ενδεχόμενο υποχώρησης στην περιοχή των χαμηλών 20.000 δολαρίων.

Ομοίως, ο αμφιλεγόμενος trader Il Capo of Crypto διατηρεί πτωτικές προοπτικές, προβλέποντας σημαντική πτώση στα 30.000-31.000 δολάρια, συνοδευόμενη από πτώση 30-40% στα altcoins. Υποστηρίζει ότι αυτό θα σηματοδοτήσει την έναρξη ενός γεγονότος συνθηκολόγησης, ενισχύοντας την πεποίθησή του ότι τα 12.000 δολάρια είναι ο πραγματικός στόχος του Bitcoin για τον πυθμένα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: