Επιστροφή του Bitcoin το 2021: Οι γερασμένες φάλαινες BTC επανεμφανίζονται, αλλά τι σημαίνει αυτό;

Εν μέσω μιας αξιοσημείωτης ανάκαμψης της αγοράς, έχει αναδυθεί μια αναζωπύρωση των “γηραιών φαλαινών”, απηχώντας μοτίβα που θυμίζουν τις ανοδικές τάσεις που παρατηρήθηκαν το 2021.

Στις 5 Δεκεμβρίου, ένας αναλυτής της CryptoQuant, γνωστός ως ‘Maartun’n, ανέδειξε μια συναλλαγή που αφορούσε 1000 bitcoins τα οποία ήταν αδρανή για πάνω από μια δεκαετία. Η επαναδραστηριοποίηση πορτοφολιών που περιέχουν τέτοιες long-idle BTC αναπόφευκτα προκαλεί συζητήσεις στην κοινότητα, λαμβάνοντας υπόψη το εκτεταμένο χρονικό διάστημα.

Τα νομίσματα που παραμένουν ανενεργά για μια δεκαετία μπορεί να οφείλονται σε διάφορους παράγοντες, όπως απώλεια ή να ξεχνιούνται, με το ενδεχόμενο της επανανακάλυψης να οδηγεί σε άμεση πώληση με σκοπό το κέρδος ή σε στρατηγική αναμονή για ευνοϊκές συνθήκες στην αγορά.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο, καθώς ο αναλυτής εντόπισε πάνω από 13 παρόμοιες συναλλαγές τους τελευταίους μήνες. Είναι ενδιαφέρον ότι οι συναλλαγές αυτές συμπίπτουν με μια ανοδική τάση στο Bitcoin, η οποία τροφοδοτείται από τα θετικά συναισθήματα γύρω από την πιθανή εισαγωγή ενός Bitcoin ΕΤF.

Αυτή η τάση αντικατοπτρίζει τη συμπεριφορά που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια τoυ bull market το 2021, όπου η τιμή του Bitcoin εκτινάχθηκε και πολλές συναλλαγές αφορούσαν BTC ηλικίας άνω των 10 ετών. Υποδηλώνει ότι η τρέχουσα αγορά εισέρχεται σε μια ανάλογη φάση.

Περαιτέρω ανάλυση από τον αναλυτή αποκάλυψε δύο σημαντικές συναλλαγές που υποδηλώνουν πωλήσεις πανικού, οι οποίες αφορούσαν 2200 και 3741 BTC, αντίστοιχα. Οι συναλλαγές αυτές πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας έντονης πτώσης της αξίας του Bitcoin, αναδεικνύοντας μια πιθανή συσχέτιση μεταξύ των κινήσεων των παλαιότερων BTC και του κλίματος της αγοράς σε δύσκολες περιόδους.

Τις τελευταίες εβδομάδες, αρκετές αδρανείς διευθύνσεις πορτοφολιών Bitcoin επανενεργοποιήθηκαν. Για παράδειγμα, στις 30 Νοεμβρίου, μια αδρανής φάλαινα μετέφερε 3.623 BTC – αξίας περίπου 137 εκατομμυρίων δολαρίων – σε δύο νέα πορτοφόλια. Επιπλέον, τρεις διευθύνσεις φαλαινών Bitcoin μετέφεραν συνολικά 6.500 Bitcoins σε νέα πορτοφόλια, συνολικής αξίας περίπου 230 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πέρα από αυτές τις μυστηριώδεις κινήσεις από προηγουμένως αδρανείς διευθύνσεις, οι φάλαινες, γενικά, συσσωρεύονται από τον Αύγουστο. Ο Ki Young Ju, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της CryptoQuant, σημείωσε ότι οι φάλαινες του Bitcoin εισήλθαν σε μια “λειτουργία αύξησης του κινδύνου”, αντανακλώντας το ανοδικό συναίσθημα, μεταφέροντας BTC σε derivative ανταλλατήρια. Αυτή η συμπεριφορά ήταν ιδιαίτερα αισθητή όταν το Bitcoin είχε αποτιμηθεί στα 29.000 δολάρια, με πολλές φάλαινες να ξεκινούν θέσεις long κατά τη διάρκεια ενός κυκλικού χαμηλού για το BTC, που συνέπεσε με την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρύπτο FTX τον Νοέμβριο του 2022.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: