Μεγάλοι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων τοποθετούνται για να αποκτήσουν BTC πριν από το ντεμπούτο του Spot Bitcoin ETF, αναφέρει ο διευθυντής της Moody’s

Ο Γιάννης Γκιόκας, ανώτερος διευθυντής της Moody’s Analytics, έριξε φως στην πρόσφατη άνοδο της τιμής του Bitcoin, αποδίδοντάς την στην αναμονή της έγκρισης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) των spot Bitcoin ETFs. Η Moody’s Analytics, θυγατρική της Moody’s Corp., ειδικεύεται σε δραστηριότητες μη αξιολόγησης.

Ο κ. Γκιόκας υπογράμμισε τη σημασία της επικείμενης απόφασης της SEC, δηλώνοντας: “Ο μεγαλύτερος μοχλός πίσω από την άνοδο της τιμής του Bitcoin είναι πιθανότατα ο αριθμός των αιτήσεων για spot BTC ETF που αναμένεται να εγκριθούν από την SEC τον Ιανουάριο”. Σημείωσε επίσης τον εντεινόμενο ανταγωνισμό μεταξύ των μεγάλων διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων που ετοιμάζονται να αποκτήσουν το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο για να διευκολύνουν την έναρξη των ETF που απευθύνονται τόσο σε ιδιώτες όσο και σε θεσμικούς επενδυτές.

Το Bloomberg έχει εκτιμήσει ότι η πιθανότητα να δώσει η SEC το πράσινο φως για τα spot Bitcoin ETFs μέχρι τις 10 Ιανουαρίου είναι 90%. Η SEC έχει ξεκινήσει συζητήσεις με διάφορα χρηματιστήρια και εκδότες spot Bitcoin ETF, συμπεριλαμβανομένων γνωστών ονομάτων όπως η Blackrock, η Ark Invest και η Grayscale Investments, για να αξιολογήσει και να συζητήσει τις αιτήσεις τους.

Ο Anthony Scaramucci, ιδρυτής της Skybridge Capital, αναμένει σημαντική εισροή κεφαλαίων από τη Wall Street στο Bitcoin μόλις εγκριθούν τα spot Bitcoin ETFs. Απηχώντας αυτό το συναίσθημα, ο πρώην πρόεδρος του NYSE Tom Farley αναμένει σημαντική εισροή κεφαλαίων στη βιομηχανία κρύπτο με την έγκριση των spot Bitcoin ETFs. Οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, σύμφωνα με τον Ric Edelman, περιμένουν με ανυπομονησία την έγκριση της SEC για να ενσωματώσουν spot Bitcoin ETFs στις προσφορές τους για τους πελάτες τους. Ωστόσο, η JPMorgan έχει εκδώσει ένα προειδοποιητικό σημείωμα, υποδεικνύοντας ότι η έγκριση των spot Bitcoin ETFs θα μπορούσε να ασκήσει “σοβαρή καθοδική πίεση στις τιμές του Bitcoin”. Ο κλάδος είναι έτσι γεμάτος προσμονή και εικασίες γύρω από τον πιθανό αντίκτυπο της έγκρισης της SEC στο Bitcoin και την ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: