Η Ταϊβάν θα αξιολογήσει τις παγκόσμιες εξελίξεις πριν δεσμευτεί σε κρύπτο ETF

Ο κύριος οικονομικός επόπτης της Ταϊβάν, η Επιτροπή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας (FSC), εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει τα κρύπτο ETFs εντός της χώρας. Ωστόσο, η Επιτροπή διαβεβαιώνει ότι οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί μόνο μετά από ενδελεχή ανάλυση της ανάπτυξης και των επιδόσεων αυτών των προϊόντων στις παγκόσμιες αγορές. Επί του παρόντος, η FSC χαρακτηρίζει ότι βρίσκεται σε “διερευνητική φάση”.

Όπως ανέφερε στις 5 Δεκεμβρίου η ταϊβανέζικη εφημερίδα Commercial Times, η FSC παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τα γεγονότα που εξελίσσονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον Ιανουάριο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις ΗΠΑ έχει προγραμματιστεί να εξετάσει spot ETFs Bitcoin. Η FSC παρακολουθεί επίσης στενά τις εξελίξεις στον Καναδά και την Αυστραλία, όπου τα τοπικά ανταλλακτήρια έχουν αγκαλιάσει την διαπραγμάτευση των crypto ETFs.

Η ρυθμιστική αρχή έχει αναγνωρίσει την εμφάνιση πολυάριθμων προθεσμιακών προϊόντων κρυπτονομισμάτων που είναι εισηγμένα σε μεγάλα παγκόσμια χρηματιστήρια, όπως το Χρηματιστήριο του Τορόντο, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το Χρηματιστήριο Nasdaq, το Χρηματιστήριο του Σικάγο και το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Η FSC προβλέπει μια σταδιακή απελευθέρωση των κανόνων που διέπουν τις συναλλαγές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, αλλά τονίζει τη σημασία της “αυτοπειθαρχίας και της ρύθμισης” σε αυτή τη διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρυθμιστικές αρχές της Ταϊβάν εμπόδισαν σταθερά τις προσπάθειες των τοπικών επενδυτικών τραπεζών να εισαγάγουν ETF κρύπτο τα τελευταία χρόνια, επικαλούμενες ανησυχίες σχετικά με την υψηλή μεταβλητότητα που συνδέεται με τα κρυπτονομίσματα.

Η Ταϊβάν έχει γίνει μάρτυρας μιας επιτάχυνσης στις ρυθμιστικές εξελίξεις στον τομέα των κρύπτο. Τον Οκτώβριο, οι τοπικοί νομοθέτες εισήγαγαν το νομοσχέδιο για τη διαχείριση εικονικών περιουσιακών στοιχείων, ένα ολοκληρωμένο έγγραφο 30 σελίδων που περιγράφει τις ρυθμιστικές απαιτήσεις για τον κλάδο. Το νομοσχέδιο προτείνει λογικές υποχρεώσεις για τους παρόχους υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων, όπως ο διαχωρισμός των κεφαλαίων των πελατών από τα αποθεματικά κεφάλαια της εταιρείας. Ειδικότερα, οι εκδότες stablecoin δεν υποχρεούνται να διατηρούν αναλογία 1:1 των αποθεματικών κεφαλαίων και δεν απαγορεύεται η έκδοση αλγοριθμικών stablecoins.

Τον Σεπτέμβριο, η FSC εξέδωσε κατευθυντήριες γραμμές του κλάδου για τους παρόχους υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης για ξένες οντότητες χωρίς άδεια. Επιπλέον, τα σημαντικότερα τοπικά ανταλλακτήρια κρύπτο ενώθηκαν για να σχηματίσουν μια ένωση αυτορρύθμισης σύμφωνα με αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: