Η Hashdex αναμένει διαπραγμάτευση Spot Bitcoin ETF έως το 2ο τρίμηνο, με το Ethereum να ακολουθεί

Η Hashdex, μεταξύ των 13 διεκδικητών στην κούρσα για ένα spot Bitcoin ETF, προβλέπει ότι το πρώτο spot Bitcoin ETF θα κάνει το ντεμπούτο του στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024, ανοίγοντας το δρόμο για ένα επόμενο spot Ether ETF.

Ο Dramane Meite, επικεφαλής προϊόντος της Hashdex στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, μοιράστηκε τις απόψεις του σε μια έκθεση προοπτικών για το 2024 που δημοσιεύθηκε στις 4 Δεκεμβρίου. Ο Meite τόνισε την αλλαγή της αφήγησης γύρω από το spot Bitcoin ETF το 2023, που μετατράπηκε από ζήτημα “αν” σε ζήτημα “πότε”.

Σύμφωνα με τον Meite, “πιστεύουμε ότι οι επενδυτές στις ΗΠΑ θα έχουν πρόσβαση σε ένα spot Bitcoin ETF μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του νέου έτους και ότι ένα spot Ether ETF είναι πιθανό να ακολουθήσει”.

Η Hashdex ανήκει στη συνομοταξία των 13 διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων που αναμένουν επί του παρόντος την έγκριση για ένα spot Bitcoin ETF από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Hashdex έχει επίσης προτείνει στον ρυθμιστικό φορέα ένα Ether ETF featuring που περιλαμβάνει τόσο futures όσο και spot contracts.

Ενώ οι αναλυτές του Bloomberg ETF James Seyffart και Eric Balchunas αποδίδουν πιθανότητα 90% για την έγκριση των spot Bitcoin ETFs μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2024, ο Seyffart διευκρίνισε ότι αυτό αφορά ειδικά τις αιτήσεις 19b-4. Τόνισε ότι το ξεχωριστό έντυπο S-1 πρέπει επίσης να λάβει έγκριση για να ξεκινήσει ένα ETF. Ο Seyffart επεσήμανε τον Νοέμβριο ότι μπορεί να υπάρξει σημαντικό χρονικό κενό μεταξύ της έγκρισης και της πραγματικής εκκίνησης.

Οι εταιρείες χρησιμοποιούν το Έντυπο S-1 για να ενημερώσουν την SEC για προτεινόμενες αλλαγές κανόνων, οι οποίες απαιτούν έγκριση από το Τμήμα Χρηματοοικονομικών Εταιρειών του οργανισμού.

Στην έκθεση της Hashdex, ο Meite προέβλεψε ότι τα spot Bitcoin και Ether ETFs θα σηματοδοτήσουν μια στιγμή καμπής, καθώς “οι πατροπαράδοτοι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων με χιλιάδες προσωπικό και αξιόπιστα brands” θα εισέλθουν στη σφαίρα των κρυπτονομισμάτων, προσφέροντας για πρώτη φορά προϊόντα κρύπτo στους πελάτες τους. Αυτή η εξέλιξη, κατά την άποψη του Meite, έχει τη δυνατότητα να ξεκλειδώσει μια αγορά 50 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας το συνδυασμένο μέγεθος της αγοράς της Ευρώπης, του Καναδά και της Βραζιλίας – οι μόνες τρεις παγκόσμιες αγορές που φιλοξενούν επί του παρόντος spot crypto exchange-traded products. Προέβλεψε επίσης ότι η πλειονότητα του ενδιαφέροντος για τα ETF ενός περιουσιακού στοιχείου θα επικεντρωθεί γύρω από το Bitcoin και το Ether, δεδομένης της ευρείας αναγνώρισής τους και της περιορισμένης διαφοροποίησής τους μεταξύ των υφιστάμενων παικτών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: