Βασικά στοιχεία για το Bitcoin αυτήν την εβδομάδα: Breakout ή bull trap στα 40.000 $;

Οι λάτρεις του Bitcoin γιορτάζουν την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, καθώς το κρυπτονόμισμα σπάει τα 40.000 δολάρια, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022. Το εβδομαδιαίο κλείσιμο αποδείχθηκε καρποφόρο για τους Bitcoin bulls, με την άνοδο της τιμής να εξαλείφει τα shorts και να ξεπερνά τα βασικά επίπεδα αντίστασης. Το ράλι αποδίδεται στις μακροοικονομικές μεταβολές και την προσδοκία γύρω από την πιθανή έγκριση του πρώτου ETF με τιμή spot στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Bitcoin ξεπερνά τα 40.000 δολάρια


Οι εντυπωσιακές επιδόσεις του Bitcoin έχουν ρευστοποιήσει τα shorts, με το κρυπτονόμισμα να φτάνει σε τοπικά υψηλά των 41.800 δολαρίων. Η ανοδική δυναμική εξαφάνισε τις θέσεις short, συνολικού ύψους άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο στις 4 Δεκεμβρίου. Οι traders διχάζονται στις προβλέψεις τους, με ορισμένους να αναμένουν συνέχιση προς τα 50.000 δολάρια, ενώ άλλοι προβλέπουν σημαντική υποχώρηση των τιμών.

Οι αγορές αναμένουν τη στροφή της Fed ενόψει της FOMC


Το πρόσφατο ράλι του Bitcoin δεν αποδίδεται αποκλειστικά στα δεδομένα της αγοράς, αλλά επηρεάζεται από μακροοικονομικούς παράγοντες, ιδίως από την πιθανή στροφή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Η Fed αναμένεται να μειώσει τα βασικά επιτόκια, ωφελώντας περιουσιακά στοιχεία κινδύνου όπως το Bitcoin. Η πρόσφατη μείωση της διευκόλυνσης αντίστροφης επαναγοράς της Fed διοχετεύει πρόσθετη ρευστότητα στην οικονομία, επηρεάζοντας τον δείκτη δολαρίου ΗΠΑ (DXY) και οδηγώντας ενδεχομένως σε περαιτέρω κέρδη για το Bitcoin.

Η αύξηση της τιμής του χρυσού προκαλεί ανησυχίες


Η εκτόξευση της τιμής του χρυσού, η οποία έφτασε σε νέα ιστορικά υψηλά και σημείωσε αύξηση σχεδόν 4%, προκάλεσε ανησυχίες και εικασίες για σημαντικά γεγονότα στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Η μείωση της διευκόλυνσης αντίστροφης επαναγοράς της Fed συμβάλλει στην είσοδο ρευστότητας στην οικονομία, επηρεάζοντας τον χρυσό και ενδεχομένως σηματοδοτώντας ευρύτερες κινήσεις στην αγορά.

Bitcoin Miners Boost Hash Rate


Οι miners του Bitcoin ανεβάζουν αδιάκοπα το ρυθμό κατακερματισμού υψηλότερα, φτάνοντας σε νέα ρεκόρ και ξεπερνώντας τα 500 exahashes ανά δευτερόλεπτο (EH/s). Καθώς το Bitcoin πλησιάζει στο block subsidy halving τον Απρίλιο, οι miners εντείνουν τις προσπάθειές τους, οδηγώντας στην έβδομη συνεχόμενη ανοδική προσαρμογή της δυσκολίας. Ο ρυθμός κατακερματισμού εισέρχεται σε παραβολική φάση, αντανακλώντας τον αυξημένο ανταγωνισμό μεταξύ των miners.

Τα επίπεδα απληστίας ταιριάζουν με 69.000 $ στο υψηλό όλων των εποχών


Η τελευταία άνοδος της τιμής του Bitcoin έχει πιθανότατα εντείνει τα επίπεδα απληστίας στην αγορά. Ο δείκτης Crypto Fear & Greed Index, ένας δείκτης συναισθήματος, δείχνει επίπεδα απληστίας που δεν έχουν παρατηρηθεί από τον Νοέμβριο του 2021, όταν το Bitcoin έφτασε στο προηγούμενο ιστορικό υψηλό των 69.000 δολαρίων. Ενώ ο δείκτης βρίσκεται επί του παρόντος στο 74/100, πλησιάζοντας την “ακραία απληστία”, το ιστορικό προηγούμενο υποδηλώνει περιθώριο για τη συνέχιση τoυ τρέχων bull market πριν από πιθανές διορθώσεις.

Οι επιδόσεις του Bitcoin την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου προκάλεσαν αισιοδοξία στους επενδυτές, με διάφορους παράγοντες να συμβάλλουν στο ράλι του. Οι traders και οι αναλυτές παραμένουν σε εγρήγορση για πιθανές αλλαγές στην αγορά και καταλύτες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πορεία του Bitcoin τις επόμενες εβδομάδες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: