Αξιωματικός της Διαστημικής Δύναμης των ΗΠΑ τονίζει την “Εθνική Στρατηγική Σημασία” του Bitcoin

Έκκληση για τη διεξαγωγή επίσημης έρευνας σχετικά με τη χρήση των δικτύων proof-of-work (PoW), ιδίως του Bitcoin (BTC), για την προστασία των Ηνωμένων Πολιτειών από τον κυβερνοπόλεμο απηύθυνε ο Jason Lowery, μέλος της Διαστημικής Δύναμης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε μια λεπτομερή επιστολή που απηύθυνε στο Συμβούλιο Αμυντικής Καινοτομίας των ΗΠΑ στις 2 Δεκεμβρίου, ο Lowery τόνισε ότι πέρα από τον κοινώς αναγνωρισμένο ρόλο του Bitcoin ως “νομισματικό σύστημα”, διαθέτει τη δυνατότητα να διασφαλίζει “όλες τις μορφές δεδομένων, μηνυμάτων ή σημάτων εντολών”. Τόνισε ότι η επικρατούσα παρανόηση υπονομεύει την ευρύτερη στρατηγική σημασία του Bitcoin για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και, κατά συνέπεια, για την εθνική ασφάλεια.

Το Συμβούλιο Αμυντικής Καινοτομίας, το οποίο ιδρύθηκε για να εισάγει την τεχνολογική καινοτομία και τις βέλτιστες πρακτικές της Silicon Valley στον αμερικανικό στρατό, έλαβε αυτή την επιστολή με την οποία τους προτρέπει να συμβουλεύσουν τον Υπουργό Άμυνας να εξετάσει διεξοδικά την “εθνική στρατηγική σημασία” των συστημάτων PoW όπως το Bitcoin.

Ο Lowery τόνισε ότι ένα σύστημα PoW, όπως το Bitcoin, θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως αποτρεπτικός παράγοντας κατά των κυβερνοεπιθέσεων λόγω του σημαντικού κόστους που συνδέεται με τους υπολογιστές έντασης πόρων. Αυτό αντικατοπτρίζει τις στρατηγικές αποτροπής που χρησιμοποιούνται σε φυσικούς τομείς όπως η ξηρά, η θάλασσα, ο αέρας και το διάστημα, οι οποίες τώρα εφαρμόζονται ψηφιακά.

Σύμφωνα με τον Lowery, οι πιθανές εφαρμογές του Bitcoin στην κυβερνοασφάλεια είναι τεράστιες και θα μπορούσαν να συμβάλουν σημαντικά στη διατήρηση των ΗΠΑ ως παγκόσμιου ηγέτη, ιδίως σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την ψηφιακή διασύνδεση και τα τρωτά σημεία ασφαλείας.

Βλέπει τις δυνατότητες του Bitcoin για την κυβερνοασφάλεια ως την αρχή μιας “επανάστασης της κυβερνοασφάλειας”, μετατρέποντας το παγκόσμιο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας σε έναν μεγάλο, φυσικά δαπανηρό υπολογιστή για τον περιορισμό των κακόβουλων φορέων και την προστασία των δεδομένων που διακινούνται στο διαδίκτυο.

Ο Lowery κατέληξε υποστηρίζοντας ότι η εφαρμογή της κυβερνοασφάλειας του Bitcoin ευθυγραμμίζεται απόλυτα με ένα στρατηγικό αντιστάθμισμα και προειδοποίησε ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ μπορεί να έχει χάσει πολύτιμο χρόνο με το να μην το ενσωματώσει στο οπλοστάσιό του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Coinbase Brian Armstrong επανέλαβε τα συναισθήματα που σχετίζονται με το ρόλο του Bitcoin στην υπεράσπιση των συμφερόντων των ΗΠΑ σε ένα ξεχωριστό πλαίσιο. Ο Armstrong πρότεινε ότι τα κρυπτονομίσματα, ιδίως το Bitcoin, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως συμπλήρωμα του αμερικανικού δολαρίου, λειτουργώντας ως φυσικός έλεγχος και ισορροπία για την υπεράσπιση των μακροπρόθεσμων αμερικανικών συμφερόντων. Τόνισε ότι σε περίπτωση πτώσης του αμερικανικού δολαρίου, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μετακινηθούν από το fiat στο κρυπτονόμισμα ως αντίδοτο στον πληθωρισμό, καθιστώντας τα κρυπτονομίσματα ένα βιώσιμο εναλλακτικό νόμισμα.

Ο Armstrong υπογράμμισε τον πιθανό ρόλο των stablecoins που υποστηρίζονται από το δολάριο των ΗΠΑ, όπως το USD Coin (USDC), στην ενοποίηση του κόσμου των παραδοσιακών νομισμάτων και των κρυπτονομισμάτων, προσφέροντας ένα στρατηγικό πλεονέκτημα στην πλοήγηση στο μεταβαλλόμενο χρηματοπιστωτικό τοπίο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: