Ο πρώην πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης επιβεβαιώνει την πίστη του στο Bitcoin και αξιολογεί την κίνηση κεφαλαίων

Ο Tom Farley, πρώην πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (NYSE), έχει συμμετάσχει στη συζήτηση γύρω από την πιθανή έγκριση ενός spot Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) και τις πιθανές επιπτώσεις του στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων. Οι εικασίες σχετικά με την έγκριση ενός τέτοιου προϊόντος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) αυξάνονται, συμβάλλοντας στο ανοδικό κλίμα στην αγορά Bitcoin (BTC).

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Farley μοιράστηκε τις απόψεις του, σημειώνοντας ότι η έγκριση ενός Bitcoin ETF θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική εισροή κεφαλαίων στον χώρο των κρύπτο. Τόνισε την επικρατούσα εμπιστοσύνη στο Bitcoin, περιγράφοντάς το ως μια “σπουδαία εφεύρεση” στην οποία πιστεύουν πολλοί. Ο Farley υπογράμμισε τη σημασία του Bitcoin, εκφράζοντας τη διαβεβαίωσή του ότι δεν αποτελεί security, άποψη που απηχούν οι ρυθμιστικές αρχές. Αυτή η διάκριση, σύμφωνα με τον Farley, θα μπορούσε να επιταχύνει τη διαδικασία έγκρισης του πολυαναμενόμενου Bitcoin ETF. Ο ίδιος δήλωσε.

“Η αισιοδοξία μου για το Bitcoin πηγάζει από την αναγνώριση από όλους, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών αρχών, ότι το Bitcoin δεν είναι security. Έτσι, πιθανότατα, ένα Bitcoin ETF κινείται ταχύτερα, κάτι που θα ήταν υπέροχο για τον κλάδο, επειδή τα χρήματα θα ρέουν με ένα Bitcoin ETF. Απλά η αγορά είναι εύκολη”.

Παρά την αναγνώριση της εγγενούς μεταβλητότητας του Bitcoin, ο πρώην πρόεδρος του NYSE τόνισε τη διαρκή πίστη στην αξία του. Ο Farley πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι βλέπουν το Bitcoin ως αποθήκη αξίας, αναγνωρίζοντας τη μεταβλητότητά του, ενώ εξακολουθούν να εκτιμούν τις θεμελιώδεις ιδιότητές του.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα για την έγκριση του Bitcoin ETF, ο Farley μετρίασε τις προσδοκίες, εκφράζοντας αμφιβολίες για μια γρήγορη απόφαση τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Τόνισε τη γενική ταξινόμηση των κρυπτονομισμάτων από την SEC ως securities, σημειώνοντας ότι αυτό αποτελεί πρόκληση, καθώς, σύμφωνα με τους κανονισμούς των ΗΠΑ, οι κανονισμοί securities πρέπει να διαπραγματεύονται σε εθνικά αναγνωρισμένα exchanges – ένα κριτήριο που δεν πληρούν πολλά κρυπτονομίσματα επί του παρόντος.

Ο Farley επεσήμανε ότι ο πρόεδρος της SEC και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θεωρούν σχεδόν τα πάντα, με εξαίρεση το Ethereum και τα stablecoins, ως securities. Η πολυπλοκότητα της διαπραγμάτευσης των κρυπτονομισμάτων σε αναγνωρισμένα exchanges και του καθορισμού αξιόπιστων υποκείμενων τιμών θα μπορούσε να επηρεάσει τη λήψη ρυθμιστικών αποφάσεων, σύμφωνα με τον Farley.

Αναγνωρίζοντας τη δυνατότητα αντιμετώπισης αυτών των προκλήσεων, ο Farley εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την αξιοπιστία των υποκείμενων τιμών των κρυπτονομισμάτων χωρίς διαπραγμάτευση σε αναγνωρισμένα exchanges, αντικατοπτρίζοντας μια κοινή άποψη μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών.

Η έγκριση ενός spot Bitcoin ETF θα ήταν πρωτοποριακή, προσελκύοντας ενδεχομένως θεσμικά κεφάλαια στον τομέα των κρυπτονομισμάτων. Εν τω μεταξύ, το Bitcoin συνεχίζει να στοχεύει στο επίπεδο των 38.000 δολαρίων, διαπραγματευόμενο γύρω στα 37.710 δολάρια τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, με ημερήσια κέρδη περίπου 0,1%.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: