Ο ενθουσιασμός του Bitcoin ETF επανέρχεται με έντονο ενδιαφέρον στην αγορά, ωθώντας την τιμή του BTC κοντά στα 38 χιλιάδες $

Το Bitcoin έκανε μια ισχυρή ώθηση προς το όριο των 38.000 δολαρίων στις 23 Νοεμβρίου, τροφοδοτούμενο από αυτό που οι αναλυτές περιέγραψαν ως “επιθετική προσφορά” που βοήθησε να διαλυθούν οι ανησυχίες που προέκυψαν από το βαρύ πρόστιμο των 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Binance.

Η ανθεκτικότητα και η επιστροφή του BTC ήταν εμφανείς, καθώς τα δεδομένα από το TradingView αποκάλυψαν μια αξιοσημείωτη άνοδο, με το κρυπτονόμισμα να φτάνει στην κορυφή των 37.870 δολαρίων. Παρόλο που ακολούθησε μια μικρή υποχώρηση, σταθεροποιώντας την αγορά γύρω στα 37.500 δολάρια, το συνολικό κλίμα σηματοδότησε μια σημαντική αλλαγή σε σχέση με μόλις 24 ώρες νωρίτερα.

Προηγουμένως, οι ανησυχίες που σχετίζονται με τις νομικές ενέργειες των ΗΠΑ κατά της Binance προκάλεσαν μια σειρά από ρευστοποιήσεις μεγάλων διαστημάτων, ωθώντας το Bitcoin σε χαμηλά μιας εβδομάδας. Ωστόσο, η επακόλουθη ανάκαμψη ήταν εξίσου αξιοσημείωτη, αιφνιδιάζοντας ορισμένους συμμετέχοντες στην αγορά λόγω της έντασής της.

Για άλλη μια φορά, εμφανίστηκαν εικασίες γύρω από την πιθανή έγκριση ενός ETF με τιμή Bitcoin spot στις ΗΠΑ, ένα γεγονός που θα μπορούσε να απέχει λιγότερο από 50 ημέρες. Τα πρόσφατα γεγονότα στην Binance ενδέχεται να έχουν θέσει τις βάσεις για την αναμενόμενη έγκριση αυτού του πολυαναμενόμενου θεσμικού επενδυτικού προϊόντος.

Ο Samson Mow, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας υιοθέτησης Bitcoin JAN3, έδωσε μια νότα αισιοδοξίας προβλέποντας τιμή μονάδας Bitcoin 1 εκατομμυρίου δολαρίων, αποδίδοντάς την στην εισροή νέων θεσμικών κεφαλαίων μόλις αρχίσουν να εισρέουν τα χρήματα των ETF.

Καθώς η αγορά έδειχνε να ανακτά την ανοδική της δυναμική, άλλοι εξέφρασαν την αισιοδοξία τους με βάση τις τιμές του δείκτη σχετικής ισχύος (RSI), οι οποίες είχαν “επαναφορά” από το πρόσφατο ταξίδι σε εβδομαδιαία χαμηλά. Σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτή η επαναφορά του RSI υποδηλώνει τη δυνατότητα για μια νέα ανοδική ώθηση, όχι μόνο για το Bitcoin αλλά και για άλλα σημαντικά altcoins όπως το Ether.

“Ο λόγος που αυτό είναι τόσο σημαντικό είναι ότι συνήθως όταν ο RSI βρίσκεται σε αυτή τη θέση είναι η βάση για μια νέα θέση”, εξήγησαν. “Οι αγορές με ισχυρή τάση τείνουν να διατηρούν αυτό το επίπεδο. Η πτώση προς αυτή την περιοχή ‘cool off’ δείχνει ότι οι διορθώσεις έχουν ολοκληρωθεί και η τάση συνεχίζεται”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: