Η Tether σταματάει 225 εκατομμύρια δολάρια σε USDT που συνδέονται με Human Trafficking εν μέσω της συνεχιζόμενης έρευνας του DOJ

Ο εκδότης Stablecoin Tether ανέλαβε δράση για να παγώσει USDT αξίας περίπου 225 εκατομμυρίων δολαρίων σε απάντηση σε έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (DOJ) σχετικά με ένα συνδικάτο human trafficking που δραστηριοποιείται στη Νοτιοανατολική Ασία.

Σε ανακοίνωσή της στις 20 Νοεμβρίου, η Tether αποκάλυψε ότι, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων OKX, πάγωσε τα κεφάλαια USDT που βρίσκονταν σε “external self-custodied wallets”. Τα παγωμένα κεφάλαια σχετίζονταν με ένα εγκληματικό συνδικάτο που επιδίδεται σε μια απάτη με “pig butchering” romance, ένα απατηλό σύστημα όπου άτομα δημιουργούν ψεύτικες διαδικτυακές σχέσεις για να παρασύρουν τα θύματα να επενδύσουν σε νόμιμες επιχειρήσεις πριν τα εκμεταλλευτούν.

Η δέσμευση των κεφαλαίων USDT ακολούθησε μια εκτεταμένη “πολύμηνη ερευνητική προσπάθεια” στην οποία συμμετείχαν η Tether, η OKX, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου των ΗΠΑ για τον εντοπισμό της θέσης των παράνομων κεφαλαίων. Η Tether εξέφρασε τη δέσμευσή της να συνεργαστεί με τις αμερικανικές αρχές για την αποδέσμευση τυχόν “νόμιμων” πορτοφολιών που ενδέχεται να έχουν κατασχεθεί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tether, Paolo Ardoino, υπογράμμισε την αφοσίωση της εταιρείας στον καθορισμό νέων προτύπων ασφαλείας στον χώρο των κρυπτονομισμάτων μέσω της προληπτικής συνεργασίας με τις παγκόσμιες υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Ο Ardoino δήλωσε: “Η πρόσφατη συνεργασία μας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης υπογραμμίζει την αφοσίωσή μας στην προώθηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος. Πιστεύουμε στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και των σχέσεων, όπως η συνεργασία μας με την OKX, για την προληπτική αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων και τη διατήρηση των υψηλότερων προτύπων ακεραιότητας στον κλάδο”.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Tether συνεργάζεται με υπηρεσίες επιβολής του νόμου για τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων που συνδέονται με εγκληματικές δραστηριότητες. Προηγουμένως, η Tether συνεργάστηκε με το Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας του Ισραήλ για τη δέσμευση USDT αξίας περίπου 873.000 δολαρίων που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων στο Ισραήλ και την Ουκρανία. Η πρόσφατη δέσμευση 225 εκατομμυρίων δολαρίων φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Tether.

Σε αντίθεση με ορισμένα κρυπτονομίσματα, τα stablecoins όπως το USDT είναι πιο centralized, επιτρέποντας στους εκδότες να παγώνουν κεφάλαια και να σταματούν τις συναλλαγές σε απάντηση σε αιτήματα των αρχών επιβολής του νόμου. Τα ανταλλακτήρια λαμβάνουν επίσης μερικές φορές παρόμοιες ενέργειες με λογαριασμούς κρυπτονομισμάτων, όπως φάνηκε σε περιπτώσεις που αφορούσαν την Binance και λογαριασμούς μαχητών της Χαμάς.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: