Η Binance ανακοινώνει τη συνεργασία της με κορυφαία ταϊλανδική εταιρεία ενέργειας για την έναρξη τοπικού ανταλλακτηρίου

Η Binance πρόκειται να εγκαινιάσει ένα νέο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στην Ταϊλάνδη μέσω στρατηγικής συνεργασίας με την Gulf Energy Development, έναν από τους εξέχοντες ενεργειακούς κολοσσούς της χώρας. Σύμφωνα με μια κατάθεση στο Χρηματιστήριο της Ταϊλάνδης στις 15 Νοεμβρίου, το Gulf Binance θα λειτουργήσει αρχικά μόνο με πρόσκληση, με σχέδια για πλήρη δημόσια ανάπτυξη που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2024. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ταϊλάνδης χορήγησε έγκριση για το εγχείρημα αυτό στις 10 Νοεμβρίου.

Ένας εκπρόσωπος της Binance επιβεβαίωσε ότι το ανταλλακτήριο έχει πράγματι ξεκινήσει τη λειτουργία του σε βάση μόνο για προσκλήσεις, υποσχόμενος να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες καθώς οι πληροφορίες γίνονται διαθέσιμες.

Νωρίτερα, στις 26 Μαΐου, η Gulf Binance εξασφάλισε άδειες χειριστή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων από το Υπουργείο Οικονομικών της Ταϊλάνδης, επιτρέποντάς της να λειτουργεί ένα ρυθμιζόμενο ανταλλακτήριο κρύπτο υπό τη δικαιοδοσία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της χώρας. Η Binance είχε αρχικά ως στόχο να παρουσιάσει την πλατφόρμα της Ταϊλάνδης μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Ο Richard Teng, περιφερειακός επικεφαλής της Binance για την Ασία, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, τόνισε την αξιοποίηση της εδραιωμένης τοπικής παρουσίας και του δικτύου της Gulf Energy. Η Gulf Binance στοχεύει να αναδείξει τις δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain στην τοπική βάση χρηστών.

Η Gulf Energy, της οποίας ηγείται ο Ταϊλανδός δισεκατομμυριούχος Sarath Ratanavadi, είναι σημαντικός παίκτης στον τομέα της διανομής φυσικού αερίου στην Ταϊλάνδη. Πέραν αυτού, η εταιρεία επενδύει ενεργά σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, της ανάπτυξης υποδομών και των επιχειρήσεων ψηφιακών υποδομών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Gulf Energy είχε επενδύσει προηγουμένως στον αμερικανικό βραχίονα της Binance, Binance.US, μέσω Series Seed Preferred Stock που εκδόθηκαν από την BAM Trading Services τον Απρίλιο του 2022.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης συνεργασίας της Binance με τη Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την κατάσχεση 277 εκατομμυρίων δολαρίων από απατεώνες. Μετά από αυτή την εξέλιξη, πάνω από 3.200 θύματα έχουν προσέλθει για να καταθέσουν αίτηση αποζημίωσης. Ο Tigran Gambaryan, επικεφαλής της Binance για τη συμμόρφωση με το οικονομικό έγκλημα, τόνισε τη δέσμευση της εταιρείας να συνεργαστεί με τις αρχές παγκοσμίως για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο οικοσύστημα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: