Ο αριθμός των πορτοφολιών που κατέχουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια σε Bitcoin τριπλασιάζεται το 2023

Σε μια αξιοσημείωτη τάση, ο αριθμός των διευθύνσεων πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων που κατέχουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια σε Bitcoin έχει σημειώσει σημαντική αύξηση, υπερτριπλασιάζοντας τον αριθμό τους κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της BitInfoCharts, ο αριθμός των διευθύνσεων με πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια σε BTC αυξήθηκε από 23.795 την 1η Ιανουαρίου σε ένα σημερινό σύνολο 81.925, σημειώνοντας μια αξιοσημείωτη αύξηση 237% τους τελευταίους 11 μήνες.

Είναι ζωτικής σημασίας να σημειωθεί ότι τα πορτοφόλια εκατομμυριούχων δεν ισοδυναμούν απαραίτητα με μεμονωμένους χρήστες, καθώς ένα σημαντικό μέρος των διευθύνσεων που κατέχουν πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια BTC ανήκουν σε ανταλλακτήρια κρύπτο και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Συγκριτικά στοιχεία από την Glassnode υπογραμμίζουν ότι το μέγιστο των διευθύνσεων που κατέχουν πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια σε Bitcoin σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης αγοράς ανόδου τον Νοέμβριο του 2021. Στις 9 Νοεμβρίου 2021, αναφέρθηκε το ρεκόρ των 112.573 διευθύνσεων – την ημέρα πριν το Bitcoin φτάσει στο ιστορικό υψηλό των 69.000 δολαρίων στις 10 Νοεμβρίου 2021.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των “wholecoiners”, δηλαδή των πορτοφολιών με υπόλοιπο τουλάχιστον 1 BTC, έχει σημειώσει μικρή αύξηση από την αρχή του έτους. Επί του παρόντος, υπάρχουν 1.018.015 τέτοιες διευθύνσεις, που αντικατοπτρίζουν μια αύξηση 4% από 978.197 την 1η Ιανουαρίου.

Η σημαντικότερη άνοδος των wholecoiners από το 2018 έλαβε χώρα μεταξύ Απριλίου και Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, υποδεικνύοντας μια ισχυρή τάση συσσώρευσης παρά την ευρύτερη πτώση των τιμών που προκλήθηκε από διάφορες αναποδιές της βιομηχανίας κρύπτο υψηλού προφίλ.

Αυτή τη στιγμή, το Bitcoin διαπραγματεύεται σχεδόν στα 37.100 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 38% κατά τον τελευταίο μήνα. Το ανοδικό κλίμα της αγοράς ενισχύθηκε από την ευρεία πρόβλεψη πολλαπλών εκκρεμών προϊόντων διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF) spot.

Οι αναλυτές του Bloomberg ETF υποστηρίζουν ότι υπάρχει 90% πιθανότητα έγκρισης ενός spot Bitcoin ETF μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, με πολλούς να αναμένουν ότι θα ακολουθήσει ένα σημαντικό ράλι τιμών.

Ωστόσο, δεν συμμερίζονται όλοι οι αναλυτές το συναίσθημα ότι η έγκριση του Bitcoin ETF θα ξεκινήσει την επόμενη ανοδική πορεία. Η αναλύτρια της CMC Markets, Tina Teng, πιστεύει ότι ενώ μια έγκριση θα ωφελήσει τη βιομηχανία κρύπτο, τόσο το Bitcoin όσο και το ευρύτερο μακροοικονομικό τοπίο δεν διαθέτουν τα απαραίτητα θεμελιώδη στοιχεία για να δικαιολογήσουν μια πλήρη αντιστροφή της τάσης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: