Ταχεία επέκταση της Tether: 4 δισεκατομμύρια USDT που κόπηκαν σε ένα μήνα, αποκαλύπτουν τα δεδομένα

Η Tether, ένας εξέχων εκδότης stablecoins, έχει αυξήσει σημαντικά την παραγωγή των token USDT, κόβοντας το εντυπωσιακό ποσό των 4 δισεκατομμυρίων USDT κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα.

Η τελευταία αύξηση στην έκδοση USDT περιλαμβάνει ένα αξιοσημείωτο γεγονός στις 10 Νοεμβρίου, όπου η Tether εξέδωσε επιπλέον 1 δισεκατομμύριο USDT στo blockchain Tron, όπως ανέφερε ο πάροχος δεδομένων blockchain Whale Alert. Το γεγονός αυτό ακολούθησε στενά την έκδοση άλλου 1 δισεκατομμυρίου USDT στο Ethereum στις 9 Νοεμβρίου. Επιπλέον, τα δεδομένα της Whale Alert αποκαλύπτουν ότι η Tether είχε προηγουμένως εκδώσει 2 δισεκατομμύρια USDT σε δύο ξεχωριστές συναλλαγές στo blockchain Tron στις 3 Νοεμβρίου και στις 19 Οκτωβρίου.

Ο Paolo Ardoino, Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνολογίας της Tether και νεοδιορισθείς Διευθύνων Σύμβουλος, ασχολήθηκε με την πρόσφατη δραστηριότητα στο X (πρώην Twitter), τονίζοντας ότι η συναλλαγή 1 δισεκατομμυρίου USDT στο δίκτυο Tron προοριζόταν για “αναπλήρωση του αποθέματος USDT”. Διευκρίνισε ότι επρόκειτο για μια εξουσιοδοτημένη συναλλαγή, υποδεικνύοντας ότι το ποσό θα χρησιμοποιηθεί ως απόθεμα για επερχόμενα αιτήματα έκδοσης και ανταλλαγές αλυσίδων.

Τα νεοεκδοθέντα USDT αντιπροσωπεύουν σημαντικό μέρος του συνολικού ποσού USDT που εκδόθηκε κατά το τρέχον έτος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Whale Alert, η συνολική κοπή της Tether για το 2023 ανέρχεται σε 22,75 δισεκατομμύρια USDT, με ένα αξιοσημείωτο 57% (13 δισεκατομμύρια USDT) να εκδίδεται στo blockchain Tron και τα υπόλοιπα 9,75 δισεκατομμύρια USDT στo Ethereum.

Η Tether συμμετείχε σταθερά στην ενεργή κοπή νέων stablecoins USDT καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ειδικότερα, τον Μάρτιο του 2023, η Tether έκοψε εντυπωσιακά 9 δισεκατομμύρια USDT, προσθέτοντας στα 3 δισεκατομμύρια που έκοψε τον προηγούμενο μήνα, όπως προκύπτει από τα δεδομένα της Whale Alert. Ο εκδότης stablecoins ανέλαβε επίσης σημαντικές δραστηριότητες κοπής στα μέσα του καλοκαιριού, εκδίδοντας 3,75 δισεκατομμύρια USDT μεταξύ 12 Ιουνίου και 12 Ιουλίου.

Παράλληλα με την επέκταση της προσφοράς των token της, η Tether έχει επίσης εμπλακεί σε δραστηριότητες καύσης νομισμάτων. Στις 22 Αυγούστου, η εταιρεία έκαψε 1,2 δισεκατομμύρια USDT στo blockchain Tron. Οι προηγούμενες περιπτώσεις περιλαμβάνουν την καύση 3,1 δισεκατομμυρίων USDT με βάση το Tron τον Ιούνιο και 2 δισεκατομμυρίων USDT με βάση το Ethereum τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το Whale Alert.

Η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων αντέδρασε γρήγορα σε αυτές τις πρόσφατες συναλλαγές κοπής USDT, με ορισμένους να κάνουν παραλληλισμούς με προηγούμενα γεγονότα της αγοράς. Ένας παρατηρητής στο X σημείωσε τον αντίκτυπο της προηγούμενης επιθετικής κοπής USDT από την Tether, αναφερόμενος σε μια περίοδο τον Μάρτιο του 2023, όταν αρκετές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Silicon Valley Bank, της Silvergate και της Signature Bank, αντιμετώπισαν διαταραχές.

Στον απόηχο αυτών των τραπεζικών ζητημάτων, προέκυψαν ερωτήματα σχετικά με την πιθανή έκθεση μεταξύ της Tether και της Signature Bank. Η Tether αρνήθηκε σθεναρά τους ισχυρισμούς αυτούς, δηλώνοντας απερίφραστα ότι δεν είχε καμία έκθεση στη Silvergate, τη Silicon Valley Bank και την Signature Bank.

Εκτός από την ενεργή κοπή νέων νομισμάτων, η Tether εστιάζει επίσης στην ενσωμάτωση βασικών στοιχείων στο οικοσύστημά της. Ο Ardoino ανακοίνωσε στο Twitter ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να παρουσιάσει πέντε νέα έργα το 2024, με τη δυνατότητα να αναδιαμορφώσει και ενδεχομένως να αντικαταστήσει ορισμένες δημοφιλείς κεντρικές υπηρεσίες Web2.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: