Το Bitcoin ξεπέρασε το επίπεδο των 37.000 $ προσωρινά καθώς οι προσδοκίες της αγοράς αυξάνονται για εκκρεμείς εγκρίσεις Spot ETF

Το Bitcoin γνώρισε ένα σημαντικό ορόσημο, ξεπερνώντας για λίγο τα 37.000 δολάρια, ένα επίπεδο που δεν είχε παρατηρηθεί τους τελευταίους 18 μήνες. Αυτή η άνοδος της τιμής του Bitcoin συμπίπτει με ένα κύμα αισιοδοξίας που σαρώνει τις ευρύτερες χρηματοπιστωτικές αγορές, το οποίο τροφοδοτείται κυρίως από την προσδοκία που περιβάλλει την έγκριση των ETF Bitcoin στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από διάφορες πλατφόρμες αγοράς κρυπτονομισμάτων, όπως το TradingView, έδειξαν ότι το BTC/USD έφτασε τα 37.073 δολάρια στις 7:47 π.μ. ώρα Ανατολικής Ευρώπης στις 9 Νοεμβρίου, πριν υποχωρήσει κάτω από αυτό το όριο. Ταυτόχρονα, τα Bitcoin Futures διαπραγματεύονταν επίσης πάνω από τα 37.000 δολάρια, με τα δεδομένα από το Chicago Mercantile Exchange (CME) να καταγράφουν ένα υψηλό των 37.450 δολαρίων στις 5:22 π.μ. ώρα Ελλάδας.

Η πρόσφατη άνοδος της τιμής του Bitcoin αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην πιθανότητα έγκρισης 12 ξεχωριστών spot Bitcoin ETF την ερχόμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές James Seyffart και Eric Balchunas από το Bloomberg ETF τόνισαν ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) έχει προθεσμία μέχρι τις 17 Νοεμβρίου για να εγκρίνει αρκετές προσφορές υψηλού προφίλ από διακεκριμένους διαχειριστές κεφαλαίων στις ΗΠΑ. Η αναμονή γύρω από αυτές τις πιθανές εγκρίσεις έχει δημιουργήσει σημαντικό ενθουσιασμό στην αγορά.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ακόμη και αν αυτά τα Bitcoin ETF λάβουν έγκριση, ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση ενός μήνα ή και περισσότερο πριν από την επίσημη έναρξη λειτουργίας τους. Οι αναλυτές έχουν επισημάνει αυτή την πιθανή χρονική υστέρηση, μετριάζοντας τον άμεσο αντίκτυπο των εγκρίσεων στην αγορά.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Grayscale, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, φέρεται να βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με την SEC σχετικά με τη μετατροπή του Grayscale Bitcoin Trust σε spot Bitcoin ETF. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ δεν έχει γίνει ακόμη μάρτυρας της έγκρισης ενός spot Bitcoin ETF, ενός χρηματοπιστωτικού προϊόντος που θα επέτρεπε στους επενδυτές να αποκτήσουν έμμεση έκθεση που υποστηρίζεται από πραγματικές συμμετοχές BTC.

Καθώς η προσμονή για αυτές τις πρωτοποριακές εξελίξεις συνεχίζει να αυξάνεται, η αγορά κρύπτο παραμένει σε αγωνία, περιμένοντας με ανυπομονησία τις αποφάσεις της SEC και τις επακόλουθες επιπτώσεις στο ευρύτερο χρηματοπιστωτικό τοπίο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: