Πώς θα είναι η τιμή του Bitcoin χωρίς έγκριση για ένα Spot ETF;

Καθώς η αναμονή γύρω από την έγκριση ενός spot bitcoin ETF από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) συνεχίζεται, είναι σημαντικό να εξετάσουμε τις πιθανές συνέπειες εάν οι προτάσεις ETF αντιμετωπίσουν απορρίψεις. Οι αναλυτές προβλέπουν αρνητικό βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο στην τιμή του Bitcoin σε ένα τέτοιο σενάριο, με πιθανότητα η τιμή να πέσει κάτω από τα 30.000 δολάρια.

Ο Laurent Kssis, σύμβουλος συναλλαγών κρύπτο στην CEC Capital, πρότεινε ότι οποιαδήποτε πτώση θα πρέπει να σταθμιστεί σε σχέση με αισιόδοξους παράγοντες όπως το επερχόμενο γεγονός του halving. Ο Kssis αναγνώρισε την απίθανη πιθανότητα μιας σημαντικής πτώσης στα 25.000 δολάρια, εκτός εάν η SEC απορρίψει αποφασιστικά το ETF, προβλέποντας μια κατάσταση όπου η αγορά ανασυντάσσεται και ελπίζει σε μελλοντικές εγκρίσεις.

Ο Martin Leinweber, υπεύθυνος στρατηγικής προϊόντων της MarketVector Indexes, υπογράμμισε τη σημασία μιας spot έγκρισης του Bitcoin ETF, θεωρώντας την ως ένδειξη θεσμικής αποδοχής και ενσωμάτωσης στα κύρια χρηματοπιστωτικά συστήματα. Μια απόρριψη, σύμφωνα με τον Leinweber, θα μπορούσε να οδηγήσει σε νομικές επιπλοκές για την SEC, λαμβάνοντας υπόψη μια προηγούμενη δικαστική απόφαση κατά της απόρριψης από τον οργανισμό της προσπάθειας μετατροπής του Bitcoin Trust της Grayscale σε spot ETF. Ενώ η ύπαρξη του Bitcoin δεν εξαρτάται από ένα ETF, ο Leinweber αναγνώρισε ότι μια απόρριψη θα έριχνε μια βραχυπρόθεσμη πτωτική σκιά στην τιμή του, καθιστώντας αναγκαία μια περίοδο προσαρμογής και αναπροσαρμογής της αγοράς.

Ο Leinweber υπογράμμισε επίσης ότι άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το Ether (ETH), ενδέχεται να αντιμετωπίσουν παρόμοιες επιπτώσεις, ιδίως καθώς η SEC μετατοπίζει την προσοχή της στις αιτήσεις ETF του Ether. Παρά την αβεβαιότητα που περιβάλλει την έγκριση του ETF, ο CIO της Hashdex, Samir Kerbage, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις μακροπρόθεσμες επενδυτικές προοπτικές του Bitcoin. Τόνισε ότι οι επενδυτές αναγνωρίζουν την αξία του Bitcoin ως περιουσιακού στοιχείου αποθήκευσης αξίας, παρόμοιο με τον ψηφιακό χρυσό, και επισήμανε τον θετικό αντίκτυπο του επερχόμενου Bitcoin halving.

Ο Kerbage κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, ανεξάρτητα από το χρονοδιάγραμμα έγκρισης του ETF, οι προοπτικές του Bitcoin παραμένουν ισχυρές. Οι επενδυτές εκτιμούν όλο και περισσότερο τις ιδιότητες του Bitcoin και τα ιστορικά πρότυπα υποδηλώνουν μια θετική αντίδραση της τιμής στην προγραμματισμένη μείωση της προσφοράς κατά τη διάρκεια του επόμενου halving, ενισχύοντας περαιτέρω την επενδυτική υπόθεση του Bitcoin τα επόμενα χρόνια.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: