Οι αναλυτές της Bernstein αισιόδοξοι ότι η έγκριση Spot Bitcoin ETF της SEC είναι πολύ πιθανή τον Ιανουάριο

Η Bernstein Research, θυγατρική της παγκόσμιας εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων AllianceBernstein, εξέφρασε έντονη αισιοδοξία σχετικά με την έγκριση του πρώτου spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) τον Ιανουάριο του επόμενου έτους. Ένα υπόμνημα της Bernstein Research, το οποίο μοιράστηκε με το Thestreetcrypto, υποδηλώνει ότι η έγκριση του Bitcoin ETF στις αρχές Ιανουαρίου φαίνεται πλέον πολύ πιθανή.

Το υπόμνημα υπογραμμίζει την προσδοκία της αγοράς για την απάντηση της SEC στην ετυμηγορία της Grayscale, μια κομβική στιγμή για τη βιομηχανία κρύπτο. Η Grayscale Investments, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων κρύπτο, επεδίωξε να μετατρέψει το Bitcoin trust της (GBTC) σε spot Bitcoin ETF. Ενώ η SEC απέρριψε αρχικά την αίτηση, μια δικαστική απόφαση ευνόησε την Grayscale, δίνοντας εντολή στη ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών να επανεκτιμήσει την αίτηση.

“Με την SEC να επιλέγει να μην ασκήσει έφεση και να ασχολείται ενεργά με τις επεξεργασίες/σχόλια σχετικά με τις αιτήσεις ETF, η πιθανότητα έγκρισης μέχρι την προθεσμία της 10ης Ιανουαρίου φαίνεται πολύ υψηλή”, αναφέρει το υπόμνημα της Bernstein Research.

Ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler έχει δηλώσει ότι ο οργανισμός εξετάζει οκτώ έως δέκα επιτόπιες αιτήσεις Bitcoin ETF. Τα δημόσια αρχεία αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν 12 αιτήσεις spot Bitcoin ETF που αναμένουν επί του παρόντος την επανεξέταση στην SEC, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς της Grayscale να μετατρέψει την GBTC σε spot Bitcoin ETF.

Αξιοσημείωτοι υποψήφιοι σε αυτόν τον τομέα είναι η ARK Investment Management της Cathie Wood, η BlackRock, η Bitwise, η WisdomTree, η Fidelity, η VanEck και η Invesco. Οκτώ αιτήσεις έχουν πιθανές ημερομηνίες εξέτασης κατά το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, ενώ τρεις αιτήσεις θα εξεταστούν κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Αρκετοί αναλυτές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της JPMorgan, αναμένουν την έγκριση από την SEC πολλών spot Bitcoin ETFs ταυτόχρονα. Οι εικασίες σχετικά με το ότι η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, βρίσκεται στα πρόθυρα της δρομολόγησης του spot Bitcoin ETF της την περασμένη εβδομάδα είχαν ως αποτέλεσμα την εκτίναξη των τιμών του Bitcoin, υπογραμμίζοντας το έντονο ενδιαφέρον της αγοράς για τις εξελίξεις αυτές.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: