Μεγάλες εταιρείες όπως η Jane Street, η Jump και η Virtu θα μπορούσαν να στηρίξουν το Bitcoin ETF της BlackRock

Αρκετές μεγάλες εταιρείες market-making, συμπεριλαμβανομένων των Jane Street, Virtu Financial, Jump Trading και Hudson River Trading (HRT), φέρονται να έχουν εμπλακεί σε συζητήσεις με την BlackRock σχετικά με πιθανούς ρόλους market-making για το πολυαναμενόμενο bitcoin ETF, εν αναμονή της ρυθμιστικής έγκρισης, όπως αποκαλύπτεται από έναν insider που γνωρίζει το θέμα.

Ενώ η BlackRock, η Jane Street, η Virtu και η Jump Trading αρνήθηκαν να σχολιάσουν, δεν υπήρξε απάντηση από την Hudson River Trading (HRT) σε αιτήματα για διευκρινίσεις.

Ο πρόσφατος ρυθμιστικός έλεγχος των ΗΠΑ στον κλάδο των κρύπτο, που προκλήθηκε εν μέρει από τα ζητήματα της FTX και άλλα σκάνδαλα του 2022, ώθησε ορισμένες αμερικανικές εταιρείες να μειώσουν τη συμμετοχή τους στον χώρο των κρύπτο. Τον Μάιο, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Jane Street και η Jump είχαν μειώσει τις δραστηριότητες συναλλαγών κρύπτο ως απάντηση στην κανονιστική καταστολή.

Υποθέτοντας ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) θα δώσει το πράσινο φως για ορισμένες ή όλες τις πολυάριθμες αιτήσεις για ETF bitcoin, συμπεριλαμβανομένης της BlackRock, οι εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ θα μπορούσαν να βρουν ένα νέο σημείο εισόδου στην αγορά κρύπτο, αξιοποιώντας τα καθιερωμένα πλεονεκτήματά τους. Το να γίνεις market-maker για ETFs, τα οποία διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια όπως οι μετοχές, απαιτεί ένα επίπεδο πολυπλοκότητας και αυτοματοποίησης που είναι εφικτό από λίγες μόνο επιλεγμένες εταιρείες.

Οι market makers διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στα ETF, καθώς είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία και την εξαγορά νέων μεριδίων ενός ETF. Η λειτουργία αυτή αποσκοπεί στη διατήρηση της τιμής του ETF σύμφωνα με την αξία που υποδηλώνουν οι υποκείμενες συμμετοχές του. Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα που αναδεικνύει τη σημασία αυτής της δομής προέρχεται από τον τομέα των κρύπτο. Η Grayscale Investments προσφέρει το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), το οποίο έχει παρουσιάσει σημαντικές αποκλίσεις τιμών από την αξία του bitcoin που κατέχει. Σε αντίθεση με ένα ETF, τα μερίδια αυτού του trust δεν μπορούν να εξαργυρωθούν σε BTC. Η Grayscale προσπάθησε να μετατρέψει το GBTC σε ETF, μια κίνηση που αντιμετώπισε αρχικά την απόρριψη της SEC. Ωστόσο, μια δικαστική απόφαση τον Αύγουστο επέκρινε το σκεπτικό της ρυθμιστικής αρχής, με αποτέλεσμα η SEC να επιλέξει να μην ασκήσει έφεση κατά της απόφασης τον Οκτώβριο. Η εξέλιξη αυτή έχει αυξήσει τις προσδοκίες ότι τα ETFs bitcoin θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν πραγματικότητα στις ΗΠΑ.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: