Ο βραχίονας κρύπτο της Standard Chartered, Zodia, ξεκινά τις δραστηριότητές του στο Χονγκ Κονγκ

Η Zodia Custody, η εταιρεία ασφάλειας κρύπτο υπό την αιγίδα της βρετανικής τράπεζας Standard Chartered, αφήνει το στίγμα της στο Χονγκ Κονγκ. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί το τελευταίο βήμα της εταιρείας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο στην πολυσύχναστη αρένα της Ασίας και του Ειρηνικού. Η Zodia Custody ιδρύθηκε το 2020 και ειδικεύεται στην παροχή βοήθειας σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για την ασφαλή αποθήκευση των κρυπτονομισμάτων τους.

Σύμφωνα με τον Julian Sawyer, διευθύνοντα σύμβουλο της Zodia, το Χονγκ Κονγκ ξεχωρίζει ως μια αγορά όπου η θεσμική ζήτηση οδηγεί τη σκηνή των κρύπτο, η οποία διαφέρει από τις αγορές που επικεντρώνονται στη λιανική και παρατηρούνται αλλού. Ο Sawyer τόνισε ότι η κυβέρνηση και οι ρυθμιστικές αρχές του Χονγκ Κονγκ αντιλαμβάνονται τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ως το μέλλον και επιθυμούν να τοποθετήσουν το Χονγκ Κονγκ ως εξέχοντα κόμβο για τον κλάδο.

Η Zodia επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς σε ολόκληρη την Ασία, έχοντας πρόσφατα ξεκινήσει υπηρεσίες στην Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία. Η εταιρεία μπορεί να υπερηφανεύεται για την υποστήριξη βασικών φορέων όπως η Standard Chartered, η Northern Trust και η ιαπωνική SBI Holdings. Το Χονγκ Κονγκ αποτελεί το τελευταίο σύνορο στην ολοκληρωμένη περιοδεία της Zodia στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Παρά την ευρύτερη στάση της Κίνας κατά των κρύπτο, το Χονγκ Κονγκ είναι όλο και πιο δεκτικό στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Χρηματιστηριακών Συμβάσεων του Χονγκ Κονγκ (SFC) εφάρμοσε ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία νωρίτερα φέτος, επιτρέποντας στις εταιρείες να ζητούν εγγραφή και να λειτουργούν εντός ενός ρυθμιζόμενου πλαισίου. Ωστόσο, μόνο δύο εταιρείες, η OSL Digital και η Hash Blockchain, έχουν λάβει άδειες από την SFC μέχρι στιγμής.

Η είσοδος της Zodia στο Χονγκ Κονγκ θα γίνει σταδιακά. Αρχικά, η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει υπηρεσίες για πελάτες του Χονγκ Κονγκ, εστιάζοντας σε μια περιορισμένη επιλογή κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων. Επιπλέον, η Zodia συνεργάζεται ενεργά τόσο με την SFC όσο και με τη Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ, διερευνώντας τη δυνατότητα εξασφάλισης ρυθμιστικής έγκρισης εντός της χρηματοπιστωτικής περιοχής. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες ενημερώσεις σχετικά με το εγχείρημα της Zodia στο αναπτυσσόμενο τοπίο κρύπτο του Χονγκ Κονγκ.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: