Η άνοδος της τιμής του Bitcoin ωθεί τις μετοχές που σχετίζονται με το BTC σε νέα υψηλά πολλών εβδομάδων

Η αξιοσημείωτη άνοδος των τιμών του Bitcoin τη Δευτέρα έστειλε τις μετοχές που συνδέονται με το κρυπτονόμισμα σε πρωτοφανή ύψη. Σημαντικοί παίκτες όπως η Coinbase και η MicroStrategy κατέγραψαν σημαντικά υψηλά πολλών εβδομάδων, σηματοδοτώντας ένα ισχυρό ράλι για τις μετοχές που σχετίζονται με το Bitcoin.

Η άνοδος των μετοχών εξόρυξης Bitcoin ήταν ιδιαίτερα αξιοσημείωτη, με την Riot Blockchain, μια εταιρεία εισηγμένη στις ΗΠΑ, να σημειώνει αύξηση 11,69% και την Marathon Digital Holdings να σημειώνει εντυπωσιακή άνοδο 14,6%. Αυτή η δυναμική μπορεί να αποδοθεί, εν μέρει, στην αναμονή του επερχόμενου Halving, το οποίο θα μειώσει την αμοιβή εξόρυξης Bitcoin από 6,25 BTC σε 3,125 BTC ανά μπλοκ.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι μετοχές εξόρυξης Bitcoin όχι μόνο ξεπέρασαν το Bitcoin κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ράλι τιμών, αλλά έχουν επίσης ξεπεράσει το κρυπτονόμισμα σε κέρδη από έτος σε έτος (YTD). Για παράδειγμα, η Cipher Mining έχει επιτύχει μια αξιοσημείωτη αύξηση 356% YTD σε σύγκριση με τα κέρδη 86% YTD του Bitcoin. Η Riot Platforms έχει παρουσιάσει σημαντική αύξηση 163,10% YTD, και η Northern Data, μια εταιρεία εξόρυξης μονάδων γενικής επεξεργασίας με έδρα τη Γερμανία, έχει εκτιναχθεί κατά 291,40%. Αρκετές άλλες εταιρείες εξόρυξης, συμπεριλαμβανομένων των Hut 8 Mining, Iris Energy, Bitfarms, Marathon Digital και Hive Technologies, έχουν καταγράψει ρυθμούς ανάπτυξης που ξεπερνούν το 100% το 2023.

Πέρα από τις εταιρείες εξόρυξης Bitcoin, άλλες δημόσιες εταιρείες με επίκεντρο το κρυπτονόμισμα, όπως η Coinbase και η MicroStrategy, έχουν επίσης σημειώσει σημαντικά κέρδη, φθάνοντας σε υψηλά πολλών εβδομάδων. Η μετοχή της Coinbase αυξήθηκε κατά 3,42% κατά τη στιγμή της αναφοράς, ενώ η MicroStrategy, γνωστή για την κατοχή των περισσότερων Bitcoin μεταξύ των δημόσιων εταιρειών, κατέγραψε μια αξιοσημείωτη άνοδο 9% στα ημερήσια διαγράμματα.

Η επένδυση της MicroStrategy στο Bitcoin κατέστη και πάλι κερδοφόρα για τρίτη φορά το 2023. Αφού αντιμετώπισε απώλειες έως και -50% κατά τη διάρκεια της πτωτικής αγοράς, οι συμμετοχές της εταιρείας σε BTC βρίσκονται τώρα στο πράσινο. Αυτή τη στιγμή κατέχει 158.245 BTC, τα οποία αγοράστηκαν έναντι 4,68 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μέση τιμή 29.582 δολαρίων, η επένδυση της MicroStrategy αποτιμάται τώρα σε 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια, που μεταφράζεται σε σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μη πραγματοποιημένα κέρδη.

Η άνοδος των τιμών του Bitcoin είδε το κρυπτονόμισμα να ξεπερνά το όριο των 35.000 δολαρίων στις 23 Οκτωβρίου, σημειώνοντας διψήφια άνοδο και φτάνοντας σε υψηλό ενός έτους πριν υποχωρήσει ελαφρώς κάτω από τα 33.000 δολάρια. Στη συνέχεια, στις 24 Οκτωβρίου, οι τιμές του Bitcoin εκτινάχθηκαν κατά άλλο ένα 4+%, διαπραγματευόμενες πάνω από τα 34.100 δολάρια τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, υποδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη ανοδική δυναμική της αγοράς.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: