Chainalysis: Η αγορά Stablecoin αποφεύγει τη ρυθμιστική εποπτεία των ΗΠΑ

Μια πρόσφατη έκθεση από την εταιρεία ερευνών blockchain Chainalysis υποδηλώνει ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να χάνει τον έλεγχο της ρύθμισης της αγοράς stablecoin. Η μελέτη, μέρος της έκθεσης κρυπτονομισμάτων της Chainalysis για τη Βόρεια Αμερική που κυκλοφόρησε στις 23 Οκτωβρίου, αποκαλύπτει μια σημαντική μετατόπιση της δραστηριότητας stablecoin μακριά από οντότητες με άδεια των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της Chainalysis, η πλειονότητα των εισροών stablecoin στις 50 κορυφαίες υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων έχει μετακινηθεί από τις αδειοδοτημένες από τις ΗΠΑ υπηρεσίες σε αυτές εκτός των ΗΠΑ από την άνοιξη του 2023. Μέχρι τον Ιούνιο του 2023, περίπου το 55% των εισροών stablecoin σε αυτές τις κορυφαίες υπηρεσίες διοχετεύθηκαν σε ανταλλακτήρια που δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας στις ΗΠΑ, σηματοδοτώντας μια ουσιαστική αλλαγή στη δυναμική της αγοράς.

Η έκθεση υπογραμμίζει μια αυξανόμενη ανησυχία: τη μειωμένη ικανότητα της κυβέρνησης των ΗΠΑ να εποπτεύει την αγορά stablecoin. Αυτή η μετατόπιση σημαίνει επίσης ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές ενδέχεται να χάσουν ευκαιρίες να ασχοληθούν με ρυθμιζόμενα stablecoins.

Η Chainalysis σημείωσε ότι παρόλο που οι αμερικανικές οντότητες έπαιξαν αρχικά καθοριστικό ρόλο στη νομιμοποίηση και την εκκίνηση της αγοράς stablecoin, ένας αυξανόμενος αριθμός χρηστών κρυπτονομισμάτων διεξάγει πλέον δραστηριότητες που σχετίζονται με stablecoin με πλατφόρμες και εκδότες που έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό. Η έκθεση επεσήμανε ότι οι νομοθέτες των ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη θεσπίσει κανονισμούς για τα stablecoin, με το Κογκρέσο να συζητά ακόμη σχετικά νομοσχέδια όπως το Clarity for Payment Stablecoins Act και το Responsible Financial Innovation Act.

Παρά τη μείωση της δραστηριότητας των αδειοδοτημένων stablecoin εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, η Βόρεια Αμερική έχει αναδειχθεί ως η μεγαλύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων. Μεταξύ Ιουλίου 2022 και Ιουνίου 2023, η περιοχή έλαβε περίπου 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, αντιπροσωπεύοντας το 24,4% του παγκόσμιου όγκου συναλλαγών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αυτό το σημαντικό μερίδιο αγοράς ξεπερνά περιοχές όπως η Κεντρική, η Βόρεια και η Δυτική Ευρώπη, οι οποίες έλαβαν περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στο ίδιο χρονικό διάστημα, όπως αναφέρει η Chainalysis. Τα ευρήματα αντικατοπτρίζουν την εξελισσόμενη δυναμική της αγοράς κρυπτονομισμάτων, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το ρυθμιστικό τοπίο και τις πιθανές επιπτώσεις για τους συμμετέχοντες στην αγορά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: