Ο Arthur Hayes προβλέπει άνοδο της τιμής του Bitcoin: Οι εκτιμήσεις φτάνουν τα 750.000 $ έως $1 εκατομμύριο έως το 2026

Σε μια πρόσφατη εμφάνισή του στην εκπομπή Impact Theory με τον Tom Bilyeu, ο Arthur Hayes, μια πολωτική φιγούρα στον κόσμο των κρύπτο, μοιράστηκε την τολμηρή πρόβλεψή του για το μέλλον του Bitcoin. Ανεξάρτητα από τη γνώμη που έχει κανείς γι’ αυτόν, οι ιδέες του Hayes έχουν προκαλέσει συζητήσεις σε ολόκληρη τη χρηματοπιστωτική κοινότητα. Η πρόβλεψή του; Μια εκπληκτική άνοδος της τιμής του Bitcoin, που θα κυμαίνεται μεταξύ 750.000 και 1 εκατομμυρίου δολαρίων μέχρι το 2026.

Η προοπτική του Hayes πηγάζει από την πεποίθησή του για μια επικείμενη οικονομική κρίση, ενδεχομένως τόσο σοβαρή όσο η Μεγάλη Ύφεση. Επισήμανε τις συνεχείς κυβερνητικές παρεμβάσεις σε οικονομικές κρίσεις, με αποτέλεσμα έναν κύκλο εκτύπωσης από τις κεντρικές τράπεζες, πληθωρισμού και μιας στρεβλής αγοράς που στερείται φυσικής ανάπτυξης και διόρθωσης. Αυτό το ατελείωτο τύπωμα χρήματος, υποστήριξε, οδηγεί σε πληθωρισμό και εμποδίζει την οικονομία να υποστεί τους αναγκαίους κύκλους της αγοράς.

Αρκετοί καταλύτες συμβάλλουν στην πρόβλεψη του Hayes. Έδωσε έμφαση στο αυξανόμενο δημόσιο χρέος, στην ανάγκη μετακύλισης σημαντικού μέρους του και στη μείωση της παραγωγικότητας, τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μέσω εκτεταμένης εκτύπωσης χρήματος. Ενώ αυτή η προσέγγιση μπορεί αρχικά να τονώσει τις ανοδικές αγορές, ο Hayes προειδοποίησε ότι τελικά θα οδηγούσε σε μια κατάρρευση γενεών, παρόμοια με τη Μεγάλη Ύφεση.

Ένας κρίσιμος παράγοντας που υπογράμμισε ο Hayes ήταν η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος των ΗΠΑ. Επισήμανε την αφερεγγυότητα του τραπεζικού συστήματος λόγω των κανόνων των ρυθμιστικών αρχών, την έλλειψη παραδοσιακών αγοραστών για το αμερικανικό χρέος, όπως η Κίνα και η Ιαπωνία, και τον αγώνα των τραπεζών να προσελκύσουν καταθέσεις εν μέσω κυμαινόμενων επιτοκίων. Σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας, οι επενδυτές συχνά διερευνούν εναλλακτικές επιλογές, με το Bitcoin να αποτελεί ελκυστική επιλογή για πολλούς.

Παρά τις ζοφερές οικονομικές προοπτικές, ο Hayes παραμένει αισιόδοξος για τις επιδόσεις του Bitcoin. Προβλέπει ότι το Bitcoin θα κυμανθεί μεταξύ 25.000 και 30.000 δολαρίων φέτος, λόγω των ανησυχιών για τα αρνητικά πραγματικά επιτόκια. Καθώς η οικονομία παρουσιάζει ονομαστική ανάπτυξη, αλλά οι επενδυτές λαμβάνουν χαμηλότερες αποδόσεις, οι άνθρωποι μπορεί να στραφούν σε εναλλακτικές επενδύσεις όπως τα κρυπτονομίσματα.

Κοιτάζοντας προς το 2024, ο Hayes προβλέπει μια σημαντική οικονομική διαταραχή που θα μπορούσε είτε να ωθήσει τα επιτόκια πιο κοντά στο 0% είτε να οδηγήσει σε μια πιο αργή αύξηση των επιτοκίων από τις κυβερνήσεις. Υπογράμμισε επίσης πιθανές αλλαγές στο παιχνίδι, όπως η έγκριση ενός spot Bitcoin ETF σε διάφορες περιοχές και το επερχόμενο γεγονός του halving. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά του, το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει σε νέο ιστορικό υψηλό των 70.000 δολαρίων στα μέσα του 2024. Η πραγματική ανοδική δυναμική, πιστεύει, θα ξεκινήσει όταν το Bitcoin ανακτήσει το ιστορικό του υψηλό, θέτοντας τις βάσεις για την αξιοσημείωτη άνοδο προς τα 750.000 με 1 εκατομμύριο δολάρια.

Ωστόσο, ο Hayes αναγνώρισε την κυκλική φύση της αγοράς κρύπτο, προβλέποντας μια σημαντική πτώση της τιμής του BTC κατά 70% έως 90% μετά την προβλεπόμενη κορυφή, ευθυγραμμιζόμενος με τις ιστορικές τάσεις που παρατηρήθηκαν μετά από προηγούμενες ανοδικές αγορές. Παρόλα αυτά, οι προοπτικές του για τις δυνατότητες του Bitcoin παραμένουν απτόητες, σηματοδοτώντας μια πρόβλεψη που έχει προκαλέσει ενθουσιασμό αλλά και σκεπτικισμό τόσο μεταξύ των οικονομικών εμπειρογνωμόνων όσο και των ενθουσιωδών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: