Η Ripple αντιμετωπίζει αλλαγή ηγεσίας καθώς η οικονομική διευθύντρια παραιτείται εν μέσω της συνεχιζόμενης αγωγής της SEC

Σε μια κίνηση έκπληξη, η Kristina Campbell, η οικονομική διευθύντρια της Ripple, εγκατέλειψε τη θέση της στη γνωστή πλατφόρμα. Η Campbell, η οποία ήταν στην Ripple για πάνω από δύο χρόνια, αποχαιρέτησε την εταιρεία χωρίς να δώσει συγκεκριμένο λόγο για την αποχώρησή της, εκφράζοντας απλώς την ευγνωμοσύνη της για τον χρόνο που πέρασε εκεί σε πρόσφατη ανάρτησή της στο LinkedIn. Έκτοτε, μεταπήδησε σε έναν ανάλογο ρόλο στην Maven Clinic, έναν εικονικό πάροχο υπηρεσιών υγείας, τονίζοντας την προθυμία της να εξερευνήσει τις πολυπλοκότητες του κλάδου της υγείας, μια απόκλιση από το fintech υπόβαθρό της.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται εν μέσω της συνεχιζόμενης νομικής διαμάχης της Ripple με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC), μια διαμάχη που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020, κυρίως όσον αφορά τις πωλήσεις του token της, XRP. Παρά μια σημαντική νίκη τον Ιούλιο, όπου μία δικαστής έκρινε ότι το XRP δεν αποτελεί αξιόγραφο όταν πωλείται σε ιδιώτες επενδυτές, η SEC άσκησε έφεση κατά της απόφασης, μόνο και μόνο για να επικυρωθεί η απόφαση τον Οκτώβριο.

Η νομική αναμέτρηση της Ripple με την SEC αναμένεται να εκτυλιχθεί τον Απρίλιο του 2024, ευθυγραμμιζόμενη με άλλες υποθέσεις υψηλού προφίλ που διαμορφώνουν το τοπίο των κρύπτο. Αξιοσημείωτες μεταξύ αυτών είναι η δεύτερη ποινική δίκη του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της FTX Sam Bankman-Fried τον Μάρτιο του 2024 και η δίκη του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Celsius Alex Mashinsky τον Σεπτέμβριο του 2024.

Ενώ η αποχώρηση της Campbell έχει προκαλέσει αίσθηση, παραμένει αβέβαιο αν η απόφασή της συνδέεται με τις ρυθμιστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ripple στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο διευθύνων σύμβουλος της Ripple, Μπραντ Γκάρλινγκχαουζ, είχε προειδοποιήσει πρόσφατα τις νεοφυείς εταιρείες να μην δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ, επικαλούμενος τις ρυθμιστικές περιπλοκές. Επιπλέον, ο CTO της Ripple, David Schwartz, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ρυθμιστικό τοπίο στη χώρα εξελίσσεται, υποδηλώνοντας μια μετατόπιση των επικρατουσών αβεβαιοτήτων. Εν μέσω αυτής της δυναμικής, η μετακίνηση της Campbell στην Maven Clinic προσθέτει ένα ακόμη επίπεδο ίντριγκας στο συνεχιζόμενο έπος της Ripple, αφήνοντας την κοινότητα κρύπτο να εικάζει για τις πιθανές επιπτώσεις της αποχώρησής της.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: