Η καναδική ρυθμιστική αρχή παρέχει σαφείς κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τους κανονισμούς Stablecoin για τα ανταλλακτήρια και τους εκδότες

Ο χρηματοπιστωτικός ρυθμιστικός φορέας του Καναδά, η Canadian Securities Administrators (CSA), παρείχε πρόσφατα ζωτικής σημασίας οδηγίες τόσο στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων όσο και στους εκδότες σχετικά με αυτό που αποκαλεί “κρύπτο περιουσιακά στοιχεία με αναφορά στην αξία”, με ιδιαίτερη έμφαση στα stablecoins.

Στις 5 Οκτωβρίου, η CSA, ένας οργανισμός που περιλαμβάνει τις επαρχιακές και εδαφικές ρυθμιστικές αρχές κινητών αξιών στον Καναδά, εξέδωσε μια διευκρινιστική δήλωση. Η ανακοίνωση αυτή ανέφερε τη δυνατότητα να επιτραπεί η διαπραγμάτευση συγκεκριμένων κρυπτονομισμάτων που συνδέονται με την αξία ενός ενιαίου fiat νομίσματος, υπό την προϋπόθεση της τήρησης συγκεκριμένων όρων και προϋποθέσεων.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί την προηγούμενη στάση της CSA, η οποία επιβεβαιώθηκε τον Φεβρουάριο και η οποία κατηγοριοποίησε τα stablecoins ως δυνητικά εμπίπτοντα στο πεδίο εφαρμογής των κινητών αξιών ή/και των παραγώγων. Κατά συνέπεια, τα καναδικά ανταλλακτήρια απαγορεύονταν προηγουμένως να διαπραγματεύονται αυτά τα περιουσιακά στοιχεία. Ωστόσο, η πρόσφατη διευκρίνιση περιγράφει ότι εάν οι εκδότες διατηρούν επαρκές απόθεμα περιουσιακών στοιχείων με έναν αναγνωρισμένο θεματοφύλακα και εάν τα ανταλλακτήρια που προσφέρουν stablecoins αποκαλύπτουν δημοσίως ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τη διακυβέρνηση, τη λειτουργία και το απόθεμα περιουσιακών στοιχείων, η CSA ενδέχεται να χορηγήσει έγκριση για τη διαπραγμάτευση αυτών των περιουσιακών στοιχείων.

Ο Stan Magidson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Αλμπέρτα και επίσης πρόεδρος της CSA, τόνισε τη σημασία αυτού του προσωρινού πλαισίου. Δήλωσε: “Αυτό το προσωρινό πλαίσιο, πάνω στο οποίο θα βασιστούμε στο μέλλον, θέτει ορισμένα πρότυπα για να συμβάλει στη διασφάλιση ότι οι επενδυτές λαμβάνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται για τα περιουσιακά στοιχεία που αγοράζουν, συμπεριλαμβανομένων των κινδύνων που συνδέονται με αυτά”. Ωστόσο, η CSA προειδοποίησε ότι, ακόμη και αν τα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία που υποστηρίζονται από fiat πληρούν αυτά τα κριτήρια, εξακολουθούν να ενέχουν εγγενείς κινδύνους και δεν θα πρέπει να θεωρούνται ως επίσημα επικυρωμένες ή απαλλαγμένες από κινδύνους επενδύσεις.

Ειδικότερα, αυτή η κανονιστική σαφήνεια έχει προκαλέσει αυξημένο ενδιαφέρον για τον τομέα των κρυπτονομισμάτων μεταξύ των θεσμικών επενδυτών στον Καναδά, σηματοδοτώντας μια θετική αλλαγή για τον κλάδο. Η CSA είχε προηγουμένως εκδώσει κατευθυντήριες γραμμές τον Ιούλιο, υποδεικνύοντας ότι το ποντάρισμα επιτρέπεται, αν και με περιορισμένες δυνατότητες δανεισμού και περιορισμούς όσον αφορά το ποσοστό των “μη ρευστοποιήσιμων” περιουσιακών στοιχείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κεφαλαιοποίηση της αγοράς stablecoin έχει σημειώσει πτώση τους τελευταίους 18 μήνες και σήμερα ανέρχεται σε 123 δισεκατομμύρια δολάρια, αποτελώντας περίπου το 11% της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Παρόλα αυτά, οι πρόσφατες κατευθυντήριες γραμμές της CSA στοχεύουν στην προώθηση ενός πιο ασφαλούς και διαφανούς περιβάλλοντος για τους επενδυτές, παρέχοντας την απαραίτητη σταθερότητα στον συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: