Οι σύμβουλοι της Morgan Stanley είναι πλέον εξουσιοδοτημένοι να προσφέρουν Bitcoin ETF

Η Morgan Stanley, η σημαντικότερη εταιρεία διαχείρισης πλούτου στις ΗΠΑ, έδωσε το πράσινο φως στους 15.000 χρηματοοικονομικούς συμβούλους της να αρχίσουν να προτείνουν στους πελάτες τους διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) Bitcoin από τις 7 Αυγούστου. Η πληροφορία αυτή δόθηκε από πηγή που γνωρίζει την εξέλιξη, η οποία επιβεβαίωσε προηγούμενη αναφορά του CNBC. Προς το παρόν, η Morgan Stanley επικεντρώνεται στη σύσταση δύο συγκεκριμένων προϊόντων: iShares Bitcoin Trust (IBIT) της BlackRock και το Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) της Fidelity.

Αυτή η έγκριση από τη Morgan Stanley σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον τομέα των κρυπτονομισμάτων. Ως το μεγαλύτερο wirehouse, το συμβουλευτικό δίκτυο της Morgan Stanley εποπτεύει περίπου 3,75 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων σε αυτοκατευθυνόμενους λογαριασμούς πελατών, όπως σημειώνει το financialplanning.com.

Το IBIT της BlackRock και το FBTC της Fidelity γίνονται γρήγορα εξέχουσες επιλογές μεταξύ των Bitcoin ETF. Αυτά τα αμοιβαία κεφάλαια κερδίζουν έδαφος όχι μόνο σε μεγάλες τράπεζες όπως η Morgan Stanley, αλλά και σε ανεξάρτητους χρηματοοικονομικούς συμβούλους, σύμφωνα με τη Roxanna Islam, επικεφαλής της έρευνας τομέα και κλάδου της VettaFi.

“Από την κυκλοφορία αυτών των spot ETPs κρυπτο, η ζήτηση ήταν ισχυρή σε όλα τα τμήματα πελατών, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες που έχει αυτή η κατηγορία περιουσιακών στοιχείων για τους ιδιώτες επενδυτές, τους εγγεγραμμένους επενδυτικούς συμβούλους (RIAs), τους θεσμικούς επενδυτές και όχι μόνο”, δήλωσε ο Matt Horne, επικεφαλής των στρατηγικών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Fidelity Investments.

Η αυξανόμενη αποδοχή από κορυφαίες συμβουλευτικές πλατφόρμες θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικές εισροές σε spot Bitcoin ETFs από τους συμβούλους, όπως σημείωσε ο Matthew Sigel, επικεφαλής της έρευνας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της VanEck.

Μέχρι τώρα, οι μεγαλύτερες εταιρείες παροχής χρηματοοικονομικών συμβουλών ήταν επιφυλακτικές όσον αφορά την υιοθέτηση των spot ETFs κρυπτο. Προηγουμένως, οι επενδύσεις από χρηματοοικονομικούς συμβούλους παρατηρούνταν κυρίως από ανεξάρτητες οντότητες γνωστές ως εγγεγραμμένοι σύμβουλοι επενδύσεων (RIA).

“Η κοινότητα των RIA τείνει να υιοθετεί πρώιμα το επενδυτικό τοπίο – ήταν πρώτοι με τα ETFs, και αυτή η τάση συνεχίστηκε με τα νέα spot ETPs κρυπτονομισμάτων”, πρόσθεσε ο Horne.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: